U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!
De regelgeving voor ondernemers met financiële problemen die een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) wordt met ingang van 1 januari 2020 op een aantal punten aangepast.
Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004 (Bbz) is een re-integratie-instrument voor starters en een sociaal vangnet voor startende en gevestigde zelfstandigen.
Het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) is een effectieve en rendabele manier om mensen als startende ondernemer uit de bijstand naar de arbeidsmarkt uit te laten stromen.
In een publicatie van SEO is nader onderzoek gedaan.
Het probleem dat de door een ondernemer ontvangen leenbijstand doorwerkt in zijn toetsingsinkomen en het daaraan gekoppelde recht op toeslag, speelt al langer maar is met ingang van de toeslagjaren vanaf 2017 structureel opgelost.
Minister Asscher en staatssecretaris Klijnsma reageerden op Kamervragen over de uitzending van Tros Radar Extra over oudere werklozen die nauwelijks kans op een baan hebben. Ook wordt ingegaan op het 'opeten' van de eigen woning en een bijstandsuitkering.
Zelfstandigen met een gemiddeld pensioen hoeven hun pensioen niet op te eten als zij een beroep doen op de bijstand. De Tweede Kamer heeft met algemene stemmen een wetsvoorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangenomen. Het amendement 'shoprecht' is ook aangenomen.
In het afgelopen jaar zijn een aantal belangrijke wetten aangenomen die ervoor zorgen dat de arbeidsmarkt beter gaat functioneren en dat werken meer gaat lonen. Hieronder een overzicht van de maatregelen die per januari 2015 ingaan.
Staatssecretaris Klijnsma schrijft in een Kamerbrief over de bescherming van het door zelfstandigen opgebouwde pensioen voor de vermogenstoets in de bijstand. Zo wordt er een 'vermogensgrens' (pensioenaanspraak) en 'toetsingsperiode' besproken.
Voor personen die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn bestaat geen regeling meer. Deze personen moeten zoveel mogelijk in dienst blijven bij de werkgever. Er zal getracht moeten worden tot reïntegratie te komen door bijvoorbeeld een aangepast takenpakket, een aangepaste werkplek enz. Wanneer de werkgever binnen het eigen bedrijf geen werk heeft dan zal gezocht moeten worden naar een werkplek buiten het bedrijf.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank.