Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
16 sep 2022 Nieuws

Kamerbrief over evaluatie fiscale aftrek specifieke zorgkosten

Minister Helder bood de Tweede Kamer het rapport Evaluatie fiscale aftrek specifieke zorgkosten aan.
17 jun 2022 Kennis

Aftrek advieskosten

Een adviseur heeft advieskosten in rekening gebracht voor een (beoogde aanpassing van de) lening voor de eigen woning. De lening wordt niet afgesloten of aangepast. Zijn de kosten voor het advies aftrekbaar?
21 apr 2022 Nieuws

Verkoper nog in oude woning laten heeft fiscale gevolgen

In 2019 hebben eiseres en haar partner gezamenlijk de woning gelegen aan [adres] te [woonplaats] (hierna: de woning) gekocht voor een koopsom van € 373.000. De woning is juridisch geleverd bij notariële akte op 11 juli 2019. Op 23 mei 2019 zijn eiseres en haar partner met de verkopers van de woning overeengekomen dat de feitelijke levering van de woning uiterlijk op 1 juli 2020 plaats zou vinden. Hierbij zijn eiseres en haar partner met de verkopers van de woning tevens een gebruiksovereenkomst overeengekomen met betrekking tot de woning.
24 mrt 2022 Nieuws

Eigenwoningforfait hoge tarief belast, hypotheekrente lage tarief aftrek, eerlijk?

Het eigenwoningforfait wordt tegen het hoge(re_ IB tarief belast, terwijl de aftrek kosten eigen woning tegen een lager(e) aftrek wordt toegekend. Een huiseigenaar/ belastingplichtige stelt dat het tariefverschil (na tariefsaanpassing aftrek kosten eigen woning) in strijd is met het gelijkheidsbeginsel.
4 mrt 2022 Nieuws

Campagne-effectonderzoek Belastingdienst eigen woning

Resultaten van het onderzoek naar het effect van de campagne eigen woning van de Belastingdienst. Het doel van deze campagne is om mensen te informeren over de gevolgen van het kopen van een woning en het oversluiten van een hypotheek op belastingzaken.
1 mrt 2022 Nieuws

Mislopen hypotheekrenteaftrek in de bijstand

Minister C.J. Schouten gaf antwoord op Kamervragen over "mislopen hypotheekrenteaftrek in de bijstand en woonkostentoeslag". Op dit moment werkt de bijstand zo dat een eventuele hypotheekrenteaftrek op de algemene bijstand in mindering wordt gebracht, waarna betrokkene in aanmerking kan komen voor woonkostentoeslag indien zijn woonkosten dusdanig zijn dat hij deze niet volledig vanuit de bijstand inclusief neveninkomsten kan voldoen.
1 mrt 2022 Nieuws

Subsidieregeling STAP-budget

Subsidieregeling leer- en ontwikkelbudget voor de stimulering van de arbeidsmarktpositie van natuurlijke personen met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt (Subsidieregeling STAP-budget).
14 feb 2022 Nieuws

Vergoedingsrente in welk jaar?

De consument vordert betaling van een bedrag van € 2.135,88, zijnde de schade die hij heeft geleden doordat de geldverstrekker de vergoedingsrente in januari 2021 heeft afgeboekt en niet in december 2020.
17 jan 2022 Nieuws

Tegenvallende belastingteruggave

Volgens de consument heeft de hypotheekadviseur van de bank tijdens een telefoongesprek onjuiste informatie verstrekt over het bedrag van de belastingteruggave voor de eenmalige kosten van de nieuwe financiering. De belastingteruggave blijkt lager dan verwacht en de consument vordert hiertoe een schadevergoeding van de bank.
22 nov 2021 Nieuws

Vergeten hypotheekrenteaftrekpost toch niet aftrekbaar

In de regel is een 'vergeten' aftrekpost middels een verzoek tot ambtshalve vermindering binnen 5 jaar alsnog aftrekbaar. De hier niet eerder opgevoerde aftrekpost ziet op een eigenwoninglening verstrekt door een niet-renseigneringsplichtige (familiehypotheek).
Getoond 1 tot 10 van 63. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.