Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
31 aug 2018 Nieuws

Regeling Nationaal regime MiFID II (internetconsultatie)

Personen die bepaalde beleggingsdiensten verlenen zijn op grond van artikel 11 Vrijstellingsregeling Wft vrijgesteld van bepaalde artikelen van de Wft. Naar aanleiding van de richtlijn markten voor financiële instrumenten 2014 wordt artikel 35a van de Vrijstellingsregeling Wft aangepast.
28 feb 2018 Kennis

Beleggingsrekening doelkapitaal - rekenmodel voor indicatie aanvullende inleg e/o storting

Hoeveel dient relatie extra te sparen, of eenmalig in te leggen om alsnog op het gewenste doelkapitaal uit te komen? Heeft u in uw klantenportefeuille relaties met een beleggingshypotheek? Zit uw relatie nog op koers met zijn/haar beleggingsrekening? Dient tussentijds bijgestort te worden om het doelkapitaal (alsnog) te halen? Heeft u uw relatie hier over geïnformeerd?
1 aug 2017 Nieuws

Beleggingsaanbevelingen

Een beleggingsaanbeveling is iedere voor distributiekanalen of het publiek bedoelde informatie waarbij expliciet of impliciet een beleggingsstrategie wordt aanbevolen of voorgesteld ten aanzien van één of meerdere financiële instrumenten of de uitgevende instellingen.
6 jan 2017 Nieuws

Wanneer is iets beleggingsadvies, en wanneer niet?

De AFM heeft in augustus 2016 de leidraad “Kwalificatie innovatieve dienstverlening” gepubliceerd, waarin de toezichthouder in ging op de beleggingsadvisering in de snel veranderende financiële dienstverlening.
Stichting DSI ging in gesprek met de AFM. Hieronder een kort verslag.
24 aug 2016 Nieuws

AFM geeft antwoorden op vragen over beleggingsdienstverlening

Wanneer is er sprake van beleggingsadvies? Wanneer is er sprake van vermogensbeheer bij het opvolgen van aanbevelingen? En is het mogelijk om eenmalig een beleggingsportefeuille te checken? Op deze 3 vragen vanuit de markt geeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) antwoord in de Leidraad kwalificatie innovatieve dienstverlening.
7 dec 2015 Nieuws

AFM onderzoeksrapport gedrag zelfstandige beleggers

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een rapport over haar onderzoek naar het gedrag en de prestaties van zelfstandige beleggers gepubliceerd. Dit onderzoek voerde de AFM uit omdat veel beleggers zelfstandig beleggen zonder professioneel advies of een vermogensbeheerder.
1 mei 2015 Nieuws

Kamervragen over uiteenlopende kosten van vermogensbeheer

Minister Dijsselbloem heeft antwoorden gegeven op kamervragen over de kosten voor vermogensbeheer. Het stellen van een maximum aan marktprijzen is over het algemeen een te ingrijpende maatregel, zegt Dijsselbloem.
24 apr 2015 Nieuws

Handvatten voor inventarisatie klantinformatie en risicobereidheid beleggers

De AFM biedt beleggingsondernemingen een handreikingsdossier waarin zij een aantal best practices heeft gebundeld. Hiermee wil de AFM handvatten bieden bij het verder optimaliseren van de beleggingsdienstverlening.
4 mrt 2015 Nieuws

Claim voor adviseur door opvolgen wens klant

Onderstaand een uitspraak van Kifid, waaruit (indirect) gevaar blijkt van execution only advies (wens klant uitvoeren). De Commissie van Beroep van Kifid heeft een bank veroordeeld tot een compensatie van € 110.300,- aan een belegger omdat zij zich in de adviesrelatie over beleggingen niet streng genoeg heeft opgesteld.
26 jan 2015 Nieuws

NVB: Consumentenbrochure beleggen

Consumenten die willen gaan beleggen moeten zich goed voorbereiden op een eerste gesprek met de beleggingsadviseur. Informatie over de financiële situatie, het financiële doel en de bereidheid om risico’s te nemen zijn essentieel bij het samenstellen van een passende beleggingsportefeuille.
Getoond 1 tot 10 van 48. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.