Na de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met de wet toekomst pensioenen. De Wet gaat daarmee op 1 juli aanstaande in. Op die datum start een overgangsfase van enkele jaren waarin eerst werkgevers en werknemers met elkaar afspraken gaan maken over het aanpassen van hun pensioenregeling en daarna pensioenuitvoerders deze afspraken gaan uitvoeren.
Bij het notaoverleg over de initiatiefnota ‘Van ‘neutrale’ arbiter naar consumentenwaakhond: Voorstellen ter verbetering van het doel en de structuur van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening’ is gestemd.
Tijdens de plenaire vergadering van 15 maart 2022 in de Tweede Kamer zijn diverse moties behandeld. De motie voor het invoeren van een nationale zelfwoonplicht is verworpen.
12 januari 2021 was het wetsvoorstel 'Bedrag ineens, Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) en verlofsparen' aangenomen. Tegelijkertijd is er een motie ingediend. Deze is 19 januari 2021 aangenomen. Per saldo wordt de regeling gecompliceerder.
In een ingediende motie bij de Eerste Kamer wordt gesteld dat de EU voor toekenning van gelden uit het Herstelfonds hervormingen kan eisen van Nederland, zoals het beperken van de hypotheekrenteaftrek.
Minister Ollongren informeerde de Tweede Kamer over de moties over de zorgen omtrent de hogere kosten van het nieuwe energielabel ten opzichte van het huidige vereenvoudigd energielabel (VEL).
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank.