Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
9 dec 2022 Nieuws

Honderden effectenleasebeleggers krijgen volledige schade vergoed

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft eerder in ruim 250 zaken beslist dat gedupeerde beleggers in effectenleasecontracten hun volledige schade vergoed krijgen. Het gerechtshof kwam tot deze beslissing na een uitspraak van de Hoge Raad over dit onderwerp.
10 jun 2022 Nieuws

Prejudiciële vragen over de rol van tussenpersonen bij het aangaan van effectenlease

De Hoge Raad heeft antwoord gegeven op prejudiciële vragen van de rechtbank Overijssel over effectenlease. De vragen gaan over de rol van tussenpersonen bij het aangaan van effectenlease en dan specifiek over het ‘adviseren’ en het ‘doorgeven van een order’ door een tussenpersoon.
2 mei 2011 Nieuws

Hoge Raad perkt vergoeding in voor gedupeerden aandelenlease

Alleen gedupeerden in de zaak rond aandelenlease die in financiële moeilijkheden zijn geraakt, komen in aanmerking voor een extra hoge vergoeding. Dat is in grote lijnen het gevolg van een arrest van de Hoge Raad.
10 dec 2010 Nieuws

Restschuld aandelenleaseklanten DSB kwijtgescholden

De curatoren van DSB Bank en zes belangenclubs hebben een akkoord bereikt over de afhandeling van het omstreden aandelenleaseproduct Hollands Welvaren Select (HWS). In grote lijnen komt het akkoord er op neer dat bij 2.550 klanten de restschuld op leningen die zij sloten om aandelen te kopen, wordt kwijtgescholden.
24 aug 2009 Nieuws

Arrest aandelenlease onvoldoende duidelijk

Een arrest van de Hoge Raad over een schikking voor benadeelden van aandelenlease is onvoldoende duidelijk om over te gaan tot uitbetaling. Dat stellen zowel bestuursvoorzitter Ben Knüppe van Dexia als directeur Ger van Dijk van Leaseproces zaterdag in een artikel in Het Financieele Dagblad. Hierdoor zouden duizenden mensen nog langer moeten wachten op een schikking.
26 nov 2008 Nieuws

Rechtbank schort aandelenleasezaken op

De Amsterdamse rechtbank schort vandaag met onmiddellijke ingang de behandeling van alle aandelenleaseprocessen op. De beslissing is genomen omdat er begin volgend jaar een uitspraak komt van de hoogste rechter, de Hoge Raad, over enkele essentiële aandelenleasevraagstukken.
17 jul 2006 Nieuws

Dexia: lease is toch huurkoop

In interne communicatiemiddelen stelt Dexia dat leasecontracten feitelijk huurkoopovereenkomsten zijn. In de geschillen rondom de aandelenlease-affaire houdt Dexia juist vol dat leasecontracten niets met huurkoop te maken hebben.
23 nov 2005 Nieuws

DSB moet inleg terugbetalen aan leaseklant

DSB moet een klant die een aandelenleasecontract sloot de volledige inleg terugbetalen. Dat is volgens VVP de uitspraak van de klachtencommissie van Dutch Securities Institute (DSI). DSB had volgens de commissie te weinig invulling gegeven aan zijn zorgplicht. DSB gaat in beroep tegen het vonnis.
8 nov 2005 Nieuws

Fortis betrekt Staat bij leaseclaim

De Utrechtse rechtbank heeft goedgekeurd dat Fortis de Staat betrekt in de rechtzaak over de aandelenlease-affaire. Fortis voelt zich misleid door minister Zalm van Financiën.
28 okt 2005 Nieuws

Fortis betrekt Staat bij rechtszaak

Fortis doet een poging om de Nederlandse Staat te betrekken in een rechtszaak over aandelenlease. Op die manier wil de bankverzekeraar de mogelijkheid openhouden om eventuele schadevergoedingen van zich af te schuiven. Dat heeft de Vereniging Consument & Geldzaken donderdag gemeld. Een woordvoerder van Fortis erkent volgens De Telegraaf dat er een procedure loopt over de betrokkenheid van de Staat.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.