Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
9 mei 2023 Nieuws

Kamervragen over niet kunnen openen betaalrekening

Minister Kaag gaf antwoord op Kamervragen over het niet kunnen openen van een betaalrekening door kwetsbare mensen.
7 dec 2022 Nieuws

Kamervragen over service banken aan verenigingen

Minister Kaag gaf antwoord op Kamervragen over het bericht "Nieuwe penningmeester? 'Door procedures bank al maanden geen pasje'".
19 sep 2022 Nieuws

Implementatiebesluit toegankelijkheidsvoorschriften bankdiensten (internetconsultatie)

Het besluit strekt tezamen met de Implementatiewet toegankelijkheidsvoorschriften producten en diensten tot implementatie van de toegankelijkheidsrichtlijn.
4 jul 2022 Nieuws

Boedelrekening bij faillissement en WSNP

Met een nieuw Convenant Boedelrekening dat per 1 juli 2022 is ingegaan, geven ING, Rabobank en ABN AMRO curatoren en bewindvoerders zekerheid voor het openen van een boedelrekening bij faillissement en WSNP.
13 jun 2022 Nieuws

ACM vraagt reparatie wetgeving betaalrichtlijn

Er zit een weeffout in de wetgeving waardoor de Autoriteit Consument & Markt (ACM) geen effectief toezicht kan houden op Nederlandse banken die weigeren betaalinstellingen uit andere EU landen een betaalrekening aan te bieden. Dat volgt uit een onderzoek dat de ACM uitvoerde naar aanleiding van klachten van betaalinstellingen die geen bankrekening in Nederland konden krijgen. De ACM heeft het ministerie van Financiën gevraagd om de weeffout snel te herstellen.
7 apr 2022 Nieuws

Betaalrekeningen voor grote aantallen Oekraïense vluchtelingen

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen na aankomst in Nederland bij banken en andere betaaldienstverleners voortaan snel een betaalrekening openen.
23 feb 2022 Nieuws

Veelgestelde vragen toeval-Amerikanen

Lees meer over waar u rekening mee moet houden als u naast Nederlander ook Amerikaan bent. En daardoor mogelijk verplicht bent om ook in de VS belastingaangifte te doen.
3 feb 2022 Nieuws

Ongewenste effecten van strengere regelgeving

Minister Kaag gaf antwoord op Kamervragen over ongewenste effecten van strengere regelgeving met betrekking tot het tegengaan van fraude en witwassen.
1 feb 2022 Nieuws

Wet beschikbaarheid basisbetaalrekening Nederlanders buiten de EU

Er is een voorstel van wet bij de Tweede Kamer ingediend tot wijziging van de Wet op het financieel toezicht in verband met het opnemen van het recht op een basisbetaalrekening voor Nederlanders woonachtig buiten de EU (Wet beschikbaarheid basisbetaalrekening Nederlanders buiten de Europese Unie).
30 dec 2021 Nieuws

Toetsmoment en mislukte incasso hypotheeklast 31 december

Stel de maandincasso voor de hypotheek vindt normaal gesproken de laatste dag van de maand plaats, maar vanwege storing of niet toereikend saldo wordt het termijnbedrag niet geïncasseerd. Dit terwijl er wel sprake is van een annuïtaire hypotheek vallend onder het nieuwe regime (BP2013). Dan kan er een fiscaal 'probleem' ontstaan, doordat op het toetsmoment (31 december) niet voldaan wordt aan het aflosschema.
Getoond 1 tot 10 van 55. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.