Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
5 nov 2018 Nieuws

Richtlijn betaalrekeningen (Payment Accounts Directive, PAD)

De Payment Accounts Directive (PAD) is een Europese richtlijn die als belangrijkste doel heeft voor consumenten de kosten voor het gebruik van betaalrekeningen transparanter te maken, overstappen naar een andere betaalrekeningaanbieder gemakkelijker te maken, en de toegang tot een basisbetaalrekening te waarborgen.
4 mei 2018 Nieuws

Moet bank betaalrekening van klant buiten EU voortzetten?

Een bank mag de bancaire relatie met haar klanten buiten de Europese Unie eenzijdig beëindigen, zo blijkt uit een tweetal uitspraken van de Geschillencommissie van Kifid. Twee afzonderlijke consumenten, woonachtig in respectievelijk Thailand en Nieuw-Zeeland, hebben zich bij Kifid beklaagd over het feit dat de bank de relatie niet langer met hen wilde voortzetten.
12 apr 2017 Nieuws

Kamerbrief Toezeggingen nav Algemeen Overleg FATCA

Staatssecretaris Wiebes informeert de Tweede Kamer uitgebreid in een kamerbrief naar aanleiding van de toezeggingen die hij heeft gedaan tijdens het Algemeen Overleg over FATCA op 20 december 2016.
3 feb 2017 Nieuws

Kamervragen vereenvoudigen van overstappen naar een andere bank

Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd waarin hij reageert op vragen en opmerkingen van de vaste Kamercommissie voor Financiën in een schriftelijk overleg over het vereenvoudigen van overstappen naar een andere bank.
27 jan 2017 Nieuws

Onderzoek door banken naar verkeerde overboekingen

Betaalvereniging Nederland heeft op 25 januari met de Consumentenbond de uitkomsten van het onderzoek naar onverschuldigde betalingen besproken. In 2015 is de Betaalvereniging met de Consumentenbond overeengekomen om te onderzoeken hoe vaak consumenten in 2016 gebruik maakten van de Procedure Onverschuldigde Betaling (POB) en wat de redenen daarvoor waren.
30 aug 2016 Nieuws

Implementatiewet toegang basisbankrekening

Via een internetconsultatie kan men reageren op een wetsvoorstel dat strekt tot implementatie van de betaalrekeningenrichtlijn. De richtlijn strekt ertoe de toegankelijkheid tot betaaldiensten voor consumenten te verbeteren, de vergelijkbaarheid van tarieven met betrekking tot betaaldiensten voor consumenten te verbeteren en het voor consumenten gemakkelijker te maken om over te stappen naar een andere bank door de inrichting van een overstapservice. Dit wetsvoorstel strekt ter implementatie van de eerste doelstelling.
17 aug 2016 Nieuws

Begunstigde controleren bij overboekingen

Bij een overboeking via internetbankieren wordt af en toe een verkeerd rekeningnummer voor de begunstigde ingevoerd, waardoor de betaling terechtkomt bij iemand anders dan de bedoeling is.
21 dec 2012 Nieuws

Openen van betaal- en/of spaarrekeningen voor klant meestal vergunningplichtig

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) krijgt regelmatig de vraag of een vergunning nodig is als u een betaal- en/of spaarrekening opent op naam van uw klant. Deze vragen komen bijvoorbeeld van inkomensbeheerders, schuldsaneerders, bewindvoerders, curatoren, stamrechtspecialisten en zorginstellingen. De AFM wil aan hen graag duidelijkheid bieden over de regels.
31 aug 2012 Nieuws

CBS niet correct met leencijfers

Het CBS meldde gisteren dat consument steeds meer lenen en daarbij voor dure leenvarianten kiezen. Nederlanders staan meer rood op de betaalrekening en doen vaker aankopen op krediet met de creditcard. Volgens de Volkskrant trekt het CBS de verkeerde conclusie.
31 aug 2012 Nieuws

Veel Nederlanders met betalingsachterstand

Bijna 700.000 huishoudens konden het afgelopen jaar niet alle rekeningen meer betalen. 1,4 miljoen huishoudens hebben een lening of een doorlopend krediet en ruim een half miljoen huishoudens sloot een afbetalingsregeling af.
Getoond 1 tot 10 van 31. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.