Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
20 jan 2023 Nieuws

Schadevergoeding misbruik pinpas

Wanneer een betalingstransactie gebeurt zonder instemming van de consument dan moet de bank dat bedrag onmiddellijk terugbetalen, tenzij de consument grof nalatig is geweest. Een echtpaar dat slachtoffer is geworden van een vorm van bankhelpdeskfraude heeft zich met succes beklaagd bij Kifid, zo blijkt uit een gepubliceerde uitspraak.
23 jun 2020 Nieuws

Bank draait deels op voor niet-toegestane betalingstransacties

Consument is gedurende twee jaar misleid door een familielid. Het familielid hielp hem met internetbankieren, maar zorgde er ondertussen voor dat er ook overboekingen aan hem plaatsvonden.
4 mei 2018 Nieuws

Moet bank betaalrekening van klant buiten EU voortzetten?

Een bank mag de bancaire relatie met haar klanten buiten de Europese Unie eenzijdig beëindigen, zo blijkt uit een tweetal uitspraken van de Geschillencommissie van Kifid. Twee afzonderlijke consumenten, woonachtig in respectievelijk Thailand en Nieuw-Zeeland, hebben zich bij Kifid beklaagd over het feit dat de bank de relatie niet langer met hen wilde voortzetten.
13 jul 2016 Nieuws

Kamervragen fraude in betalingsverkeer

Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen over het bericht “Van slachtoffer naar schuldige” toegezonden.
7 mrt 2016 Nieuws

Kamervragen over veiligheidsrisico’s pinpassen bij contactloos betalen

Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer antwoorden gegeven op Kamervragen over de mogelijke veiligheidsrisico's van pinpassen waarmee contactloos betaald kan worden.
19 mrt 2015 Nieuws

Forse afname fraude met internetbankieren

Uit cijfers van de Betaalvereniging Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken blijkt dat de schade als gevolg van fraude in het Nederlandse betalingsverkeer in 2014 bijna gehalveerd is ten opzichte van het jaar ervoor. De procentuele daling was voor alle elektronische betaalmiddelen nagenoeg gelijk, zowel voor betaalpassen, creditkaarten als voor internetbankieren.
29 jul 2014 Nieuws

Budgetbeheer en pinpas gaan goed samen

Uit een onderzoeksrapport van DNB blijkt dat de meeste consumenten vinden dat betalen met de pinpas hen het beste helpt bij het budgetteren. Mensen in kwetsbare groepen menen dat contant afrekenen handiger is dan betalen met een pinpas. Contant geld biedt hen meer inzicht in hun uitgaven.
6 sep 2013 Nieuws

Fraude internetbankieren daalt met meer dan de helft

Volgens cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken is de schade als gevolg van fraude met internetbankieren in de eerste helft van 2013 met 58% gedaald ten opzichte van de tweede helft van 2012. Het bedrag dat daar mee gemoeid was daalde van 10 naar 4,2 miljoen euro. Ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar is de daling nog groter: 82%.
4 jul 2013 Nieuws

Skimschade neemt fors af

Banken hebben eerder al maatregelen genomen tegen skimmen. Dit blijkt effectief uit te pakken. Sinds banken de bankpassen blokkeren voor pinnen buiten Europa, is de fraude met gemiddeld 80 procent gedaald. Een woordvoerder van ABN Amro bevestigde dat vandaag.
1 nov 2012 Nieuws

ING en ABN Amro komen met 'contactloos' betaalpasje

Medio 2013 krijgen klanten van ING en ABN Amro een betaalpas waarmee 'contactloos' betaald kan worden. De pas hoeft dan niet meer in de betaalautomaat, maar door de pas tegen het apparaat aan te houden kan snel afgerekend worden, zonder een pincode in te hoeven voeren.
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.