Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
28 feb 2018 Nieuws

Meer duidelijkheid over gemeentelijke kosten bij bouwplannen (rekenmodel)

Wie op eigen grond een woning of een bedrijfspand bouwt of verbouwt, betaalt in veel gevallen niet alleen leges aan de gemeente. Vaak zal de gemeente ook een bedrag in rekening brengen voor de aanleg van openbare voorzieningen als groenvoorzieningen of nieuwe wegen.
18 jul 2014 Nieuws

Versneld herstel bouw

ABN Amro heeft zijn groeiverwachtingen voor de bouwsector naar boven bijgesteld. De economen van de bank voorzien dat de sector dit jaar met 3 procent groeit en volgend jaar met 2 procent. Dat maakte ABN Amro vandaag bekend.
6 dec 2013 Nieuws

Orderportefeuille bouw daalt licht

In de gehele bouw is de orderportefeuille in oktober met een tiende maand gedaald. De werkvoorraad is hiermee uitgekomen op 5,5 maanden. De daling betrof alleen de burgerlijke en utiliteitsbouw.
4 nov 2013 Nieuws

Tools om woningmarkt op gang te brengen

Bouwend Nederland, NEPROM (Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen) en NVB (Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers) bepleiten in een brief (zie link) aan de Tweede Kamer een aantal maatregelen om de financiering op de woningmarkt te verbeteren en te versterken. De maatregelen hebben geen of slechts beperkte budgettaire gevolgen maar dragen bij aan een gezonde woningmarkt.
26 aug 2013 Nieuws

Orderportefeuilles in de bouw nemen licht toe

In de gehele bouw zijn de orderportefeuilles in juni licht toegenomen. Met een stijging van twee tiende maand is de werkvoorraad van de bouw uitgekomen op 5,4 maanden.
12 jun 2013 Nieuws

Orderportefeuille bouw herstelt licht

De bouwsector is er wat orders betreft iets beter voor komen te staan, blijkt woensdag uit de conjunctuurmeting van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).
3 apr 2013 Nieuws

20.000 fulltime banen in de bouwsector bij structurele verlaging hypotheekrente

Dit concludeert het EIB in de zojuist verschenen notitie: ‘Woonakkoord – effecten op bouwproductie en werkgelegenheid’. De maatregel om de btw te verlagen is gunstig voor het onderhoud en renovatiewerk dit jaar en heeft een impuls op de bouwproductie van ongeveer € 0,6 mld. De maatregelen in het woonakkoord die specifiek zijn gericht op de koopsector hebben daarentegen nauwelijks effect op de woningvraag en de bouwproductie.
31 jan 2013 Nieuws

Verwachtingen bouwproductie en werkgelegenheid 2013

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft een rapport geschreven over de verwachtingen van de bouwproductie in 2013. In het afgelopen jaar is de bouwproductie opnieuw stevig teruggelopen. Na een daling van de bouwproductie met 7% in 2012, zal de productie dit jaar met nog eens 5% krimpen.
2 jan 2013 Nieuws

NOS-onderzoek bevestigt noodzaak investeringsstop

Woningcorporaties zijn genoodzaakt fors te bezuinigen op hun aanstaande investeringen in onder meer nieuwbouw en onderhoud. Driekwart van de corporaties gaat de huren maximaal verhogen. Dat meldde de NOS. De NOS hield een enquête over de gevolgen van het regeerakkoord voor woningcorporaties, waaraan ruim 150 corporaties meededen.
5 dec 2012 Nieuws

Kleine bouwbedrijven minst getroffen door crisis

Volgens het CBS is in het derde kwartaal van 2012 de omzet in de bouw met ruim 4 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal faillissementen steeg met 25 procent. Het aantal banen nam af met 17 duizend en kwam uit op 355 duizend. De omzetdaling was het minst bij de kleine bouwbedrijven.
Getoond 1 tot 10 van 49. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.