Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
11 jul 2022 Nieuws

Bijna één op de tien Nederlanders valt binnen jaar terug na opgelost betalingsprobleem

Ruim negen procent van de Nederlanders met een opgelost betalingsprobleem heeft binnen een jaar een nieuw betalingsprobleem. Dit blijkt uit de Schulden Monitor, een jaarlijks terugkerend statistisch rapport van Stichting BKR dat inzicht geeft in het financieel welzijn van Nederland. De kans op een betalingsprobleem wordt overigens aanzienlijk groter als een persoon meerdere kredieten op zijn naam heeft staan.
10 jun 2022 Nieuws

Hypotheekbarometer 2022

Ruim 35.135 Nederlanders hadden begin mei 2022 een betalingsachterstand van minimaal 3 maanden op de hypotheek voor hun eigen woning.
1 jun 2022 Nieuws

Kamervragen kredietchecks

Minister F.M. Weerwind gaf antwoord op Kamervragen naar aanleiding van een artikel 'Zo werd M. R. de dupe van haar data: ‘Ze geloven in eerste instantie het systeem’'.
7 mrt 2022 Nieuws

Rommelige administratie verzachtende omstandigheid

Volgens de kredietverstrekker was er gedurende bijna negen maanden sprake van een achterstand, die schommelde tussen de één en drie termijnen. In totaal zijn 25% van de automatische incasso’s gestorneerd. Kredietverstrekker heeft geldlener diverse malen aangemaand, maar dat heeft niet geleid tot betaling. Omdat geldlener niet betaalde, was de kredietverstrekker verplicht om de A-code te verwerken. Op het moment van de registratie bedroeg de achterstand drie termijnen en daardoor was de registratie volgens kredietverstrekker gerechtvaardigd en proportioneel.
3 mrt 2022 Nieuws

Kamervragen over BNC-fiche herziening richtlijn consumentenkrediet

Minister Kaag gaf antwoord op vragen en opmerkingen uit het schriftelijk overleg over het BNC-fiche herziening richtlijn consumentenkrediet.
24 feb 2022 Nieuws

Koopwens woning onvoldoende voor verwijdering BKR registratie

De consument stelt dat hij een zwaarwegend belang heeft bij verwijdering van de BKR-registratie, omdat hij graag een huis zou willen kopen. De BKR-registratie belemmert hem hierin. De consument is van mening dat zijn belang bij verwijdering van de registratie, zwaarder weegt dan het belang van kredietverstrekker bij handhaving daarvan.
10 feb 2022 Nieuws

Alsnog aflossen openstaande schuld loont

De consument doet haar beklag over de registratie van de bijzonderheidscode 3 in het CKI. De consument acht de registratie disproportioneel.
8 dec 2021 Nieuws

Kredietbarometer van Nederland

Ruim 8 miljoen Nederlanders hadden eind september 2021 samen meer dan 9,8 miljoen consumptieve kredieten. Zowel het aantal personen met een krediet als het aantal kredieten blijft dalen sinds de start van de coronapandemie. Ruim 95% van de mensen heeft zijn betaalgedrag op orde en betaalt zijn krediet op tijd terug. Dit meldt BKR.
15 nov 2021 Nieuws

Kamervragen over het bericht dat de bank een studieschuld kan opzoeken

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over het bericht dat de bank een studieschuld kan opzoeken.
1 nov 2021 Nieuws

Voorwaarden & Normen 2022

Per 1 januari 2022 zijn de Voorwaarden en Normen van NHG op een aantal punten aangepast.
Getoond 1 tot 10 van 182. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.