Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
4 mrt 2020 Kennis

Whitepaper Box 3 aanpassing vermogensrendementsheffing

Op het eerste gezicht lijkt het aanpassen van de berekening van de vermogensrendementsheffing sympathiek voor de spaarders. In een whitepaper laten we een aantal aandachtspunten zien voor de (hypotheek)adviseur die in het verleden een 'familiehypotheek' of een hypotheek voor een vakantiewoning heeft geadviseerd. Ook worden nog een aantal andere 'haken en ogen' beschreven. Tevens is een rekenmodel als download beschikbaar.
5 feb 2020 Nieuws

Kamervragen spaarrente nul procent

Minister Hoekstra gaf antwoord op Kamervragen over nul procent spaarrente.
28 jan 2020 Nieuws

Kamervragen box 2 als klusbox

Minister Hoekstra gaf antwoorden op vragen over box 2 als klusbox, het bouwstenenonderzoek en het spaaroverschot van Nederlandse bedrijven.
2 feb 2018 Nieuws

Huizenmarkt drukt saldo spaargeld

De opleving van de huizenmarkt heeft een drukkend effect op de spaartegoeden, mede omdat (startende) kopers steeds meer eigen geld moeten inbrengen bij de aankoop van een nieuwe woning als gevolg van de strengere loan-to-value eisen en hogere huizenprijzen. Dat stelt DNB.
3 mei 2017 Nieuws

Nederlands spaaroverschot neemt af

Het spaaroverschot van de huishoudens bedroeg in 2016 ruim 3 miljard euro, tegen bijna 22 miljard in 2013. Het overschot nam vooral af doordat huishoudens en instellingen meer zijn gaan uitgeven. De consumptieve bestedingen namen in drie jaar tijd met 16 miljard euro toe, de investeringen in vaste activa met 13,5 miljard. Bij die vaste activa gaat het met name om nieuwbouwwoningen.
6 mrt 2014 Nieuws

Banken richten voor erfgenamen digitaal loket in voor slapende tegoeden

Nabestaanden kunnen binnenkort eenvoudiger nagaan of een overleden familielid nog een spaartegoed heeft bij een bank. Banken zijn van plan om begin 2014 jaar een digitaal loket in te richten voor 'slapende tegoeden', meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
27 jun 2013 Nieuws

Levensloopsparen nog steeds succesvol

Volgens cijfers van het CBS is het spaartegoed op levensloopregelingen in 2012 opgelopen tot ruim 5 miljard euro. Bestaande deelnemers hebben vorig jaar 367 miljoen euro meer ingelegd dan opgenomen. De inleggen zijn lager dan vorig jaar, de opnamen voor verlof hoger dan ooit.
11 mrt 2013 Nieuws

Kroes vindt kritiek op Nederlandse hypotheekmarkt terecht

Het is terecht dat er vanuit Brussel kritiek wordt gegeven op de hoge hypotheekschuld in Nederland. "Als je zo afhankelijk bent van het buitenland als Nederland dan moeten rotte appels, waar de hoge hypotheekschuld er één van is, er zo snel mogelijk uit." Dit stelt de Nederlandse eurocommissaris Neelie Kroes in een interview met NU.nl. "We hebben tijdens de crisis allemaal geleerd wat de risico's van hoge schulden zijn."
3 jan 2013 Nieuws

1 miljard aan spaarloon nog steeds niet opgenomen

Honderdduizenden werknemers laten een slordige miljard euro aan spaarloon ongebruikt liggen, schrijft het AD naar aanleiding van een rondvraag bij de grote banken. 3,3 miljard euro spaargeld op 2 miljoen rekeningen kan sinds 1 januari 2012 direct worden opgenomen.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.