Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
30 mei 2022 Kennis

Verhuisregeling; woning is niet direct bestemd voor verkoop

Is de verhuisregeling voor een voor de verkoop bestemde, leegstaande woning ook van toepassing als de woning niet direct na het vertrek uit de woning bestemd is voor de verkoop?
30 mei 2022 Nieuws

Geen (economisch) eigendom, geen hypotheekrenteaftrek

Belastingplichtige en zijn (vertrokken) ex-echtgenote waren buiten iedere gemeenschap van goederen gehuwd. De volledige eigendom van de echtelijke woning was gelegen bij de (vertrokken) ex-echtgenote. Gedurende het jaar heeft belastingplichtige de (voormalige) echtelijke woning verlaten.
22 mrt 2022 Nieuws

Koopwoningen in februari 2022

Bestaande koopwoningen waren in februari 20,2 procent duurder dan een jaar eerder. De prijsstijging is wat kleiner dan een maand eerder, toen met 21,1 procent de grootste prijsstijging sinds de start van de statistiek in 1995 werd genoteerd. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
8 mrt 2022 Nieuws

Verkoper moet boetebeding betalen

In deze zaak is de verkoper van een pand een contractuele boete aan de koper verschuldigd omdat de verkoper het pand niet aan de koper in eigendom heeft overgedragen. De vraag is of de contractuele boete moet worden gematigd
21 feb 2022 Nieuws

Kort geding – meewerken verkoop woning

Een veroordeling tot het verlenen van medewerking aan de verkoop van een gemeenschappelijke woning strekt niet tot verdeling als zodanig, maar ziet op de wijze waarop de verdeling gerealiseerd moet worden (namelijk door middel van verkoop van het gemeenschappelijke goed, waarna verdeling van de opbrengst kan plaatsvinden).
28 sep 2021 Nieuws

Verkoop woning en funderingsproblemen

Kopers hebben een woning in de [adres] te [plaats 1] gekocht van verkopers. De fundering van de woning is mogelijk gebrekkig. Kopers menen dat verkopers ten tijde van de verkoop al wisten dat er funderingsonderzoeken liepen en dat de fundering mogelijk gebrekkig was. Omdat verkopers dit niet aan kopers hebben gemeld, hebben zij volgens kopers niet voldaan aan hun mededelingsplicht.
17 aug 2021 Nieuws

Geen fietssleutel? Dan geen verkoop woning...

In het proces-verbaal heeft het voormalige echtpaar vastgelegd, dat de man tot en met mei 2021 gelegenheid krijgt om de overdracht aan hemzelf en de financiering van de woning aan de [adres] te R. te regelen, een en ander voor een verkoopprijs van € 185.000,00. Hiertoe behoort ook ontslag van de ex-vrouw uit de hoofdelijke aansprakelijkheid van de hypothecaire schuld. De man zal de elektrische fiets van de vrouw aan haar ter beschikking stellen. De fiets wordt geleverd, de sleutels en lader niet....
15 jun 2021 Nieuws

Verkoper blijft nog even wonen

Een huiseigenaar heeft met verkoper afgesproken dat deze nog van oktober 2015 tot augustus 2016 in de woning mocht blijven wonen. De huiseigenaar heeft de hypotheekrente opgevoerd als aftrekpost, met o.a. als argument dat de woning in 'lopende jaar + 3 jaar' als hoofdverblijf wordt aangemerkt.
21 mei 2021 Nieuws

Dwangsom of meewerken aan verkoop voormalige echtelijke woning

Partijen waren in algehele gemeenschap van goederen gehuwd. De echtscheiding is bij beschikking van deze rechtbank van 10 juli 2019 uitgesproken. Die beschikking is op 9 augustus 2019 ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.
10 mei 2021 Nieuws

Kip - ei verhaal bij echtscheiding en woning

Toedeling van de woning aan de vrouw of verkoop woning aan derde? Partijen komen zelf niet uit de onverdeeldheid van de woning; De man bleef vasthouden aan zijn voorwaarde dat hij eerst een definitief akkoord van de bank voor de overname door de vrouw wilde zien in de vorm van een bindende offerte, nog vóórdat de echtscheiding een feit zou zijn. De vrouw kon echter de financiering voor de overname van de woning niet definitief rondkrijgen, omdat juist eerst de echtscheiding een voorwaarde was van de hypotheekverstrekker.
Getoond 1 tot 10 van 122. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.