Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
2 apr 2019 Nieuws

Dubbele woning en hypotheekrenteaftrek

Kunnen twee naast elkaar gelegen appartementen worden aangemerkt als één eigen woning als bedoeld in artikel 3.111, lid 1, Wet IB 2001? Het Gerechtshof Amsterdam heeft een oordeel gegeven.
1 mrt 2019 Nieuws

Geen aansprakelijkheid hypotheekadviseur volgorderisico huiseigenaar

Door de tegenvallende duur en opbrengst van de verkoop van de oude woning ontstonden dubbele lasten en een lagere overwaarde. De huiseigenaar stelt de hypotheekadviseur aansprakelijk en is in hoger beroep gegaan. De huiseigenaar stelt dat de hypotheekadviseur "... onrechtmatig want in strijd met de zorgplicht dan wel in strijd met de tussen partijen gesloten overeenkomsten dan wel in strijd met hetgeen betamelijk is handelden jegens huiseigenaar...".
12 dec 2014 Nieuws

Kifid: dubbele woonlast niet aan adviseur te wijten

Een consument verwijt een geldverstrekker een ondeugdelijk advies en onvoldoende medewerking bij het omzetten van zijn hypotheekconstructie. De Commissie is van oordeel dat de consument zelf heeft besloten het risico aan te gaan door het aankopen van een nieuwe woning terwijl er nog geen zekerheid bestond over de verkoop(prijs) van de oude woning. Een langdurige periode van dubbele woonlasten heeft tot een betalingsachterstand geleid. Dit is een omstandigheid die geldverstrekker niet valt toe te rekenen. Vordering is afgewezen.
5 sep 2014 Nieuws

Drie crisismaatregelen woningmarkt worden verlengd

Het kabinet is voornemens een drietal crisismaatregelen voor de woningmarkt te verlengen. Dit meldt RTL Nieuws. Eerder was al bekend geworden dat de BTW maatregel voor verbouwingen verlengd zal worden tot juli 2015. Het kabinet en de oppositiepartijen hebben bij de begrotingsonderhandelingen opnieuw besloten tot verlenging voor het lage btw op onderhoud en renovatie. Dit besluit moet na de begrotingsonderhandeling op Prinsjesdag nog formeel bekrachtigd worden.
16 apr 2014 Nieuws

Uitleg 'tweewoningenregel' (AOW)

De Sociale Verzekeringsbank past sinds 1 februari 2014 nieuwe regels toe voor twee ongehuwde AOW’ers die ieder een eigen huur- of koopwoning hebben en de meeste tijd samen in dezelfde woning verblijven. Het kan ook gaan om een AOW’er en een andere ongehuwde, meerderjarige persoon. Voor de tweewoningenregel gelden een aantal voorwaarden. Voldoet u aan deze voorwaarden dan krijgt u een AOW-pensioen voor ongehuwden. Dit pensioen is gebaseerd op 70% van het netto minimumloon.
11 apr 2014 Nieuws

Nader onderzoek miljoenenfraude hypotheekrenteaftrek

De gemeente Amsterdam en de Belastingdienst zijn een onderzoek gestart naar fraude met de hypotheekrenteaftrek. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen. Landelijk zou het gaan om duizenden gevallen, waarbij voor miljoenen wordt gefraudeerd.
7 jan 2014 Kennis

Dubbele rente aftrek (oude woning / nieuwe woning)

Mensen die met een dubbele hypotheek zitten omdat ze hun oude huis niet kwijtraken, mogen de rente van beide hypotheken een jaar langer aftrekken. De verhuisregeling eindigt per 1 januari 2015 dus zowel voor woningen die sinds 2011 te koop staan als voor woningen die sinds 2012 te koop staan. In artikel 3.111 lid 2 Wet IB2001 is sprake van drie jaar. Deze verruiming zou per 1 januari 2014 weer teruggebracht worden naar twee jaar, maar is nu met 1 jaar verlengd. Zonder een nieuwe verlenging geldt vanaf 2015 weer 2 jaar.
18 okt 2013 Nieuws

Brandbrief Vereniging Eigen Huis over Crisismaatregelen woningmarkt

Vereniging Eigen Huis pleit er bij het Kabinet voor dat de werking van de crisismaatregelen rond de tijdelijke verhuur van te koop staande woningen met één jaar worden verlengd. De crisis op de woningmarkt is nog (lang) niet voorbij en de Nederlandse economie en het consumentenvertrouwen moeten zich nog herstellen. Het is daarom veel te vroeg om de crisismaatregelen nu al te beëindigen. Ze zijn nog onverminderd hard nodig. (Bijlage: brief aan Staatssecretaris Weekers).
5 feb 2013 Nieuws

NVM lanceert eenvoudig systeem voor tijdelijke verhuur

De NVM heeft een systeem gelanceerd waarmee huiseigenaren hun woning via een NVM-makelaar, eenvoudig, tegen lage kosten en met toestemming van de hypotheekverstrekker tijdelijk kunnen verhuren. Het zogenoemde NVM Verhuurplatform, dat in samenwerking met Huisover is ontwikkeld, biedt een uitweg voor dubbele woonlasten als gevolg van de moeilijke koopmarkt.
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.