Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
1 dec 2021 Nieuws

Vaststellen aantal maanden voor omvang RVU-drempelvrijstelling

Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen heeft de vraag hoeveel maanden in aanmerking mogen worden genomen voor de berekening van de RVU-drempelvrijstelling in geval van mede door de werkgever gefinancierd verlof, direct voorafgaande aan pensionering op de AOW-leeftijd beantwoord.
29 nov 2021 Nieuws

Woningverbetering en hypotheekrenteaftrek

Belanghebbende heeft de door hem aangekochte woning zeer ingrijpend gerenoveerd en verbouwd en de kosten daarvan gefinancierd met een lening. In geschil is in hoeverre de verbouwingslening is aan te merken als een schuld die is aangegaan ter verbetering of onderhoud van de woning.
10 nov 2021 Nieuws

RVU-drempelvrijstelling bij samenloop van RVU-uitkering en (tijdelijk verhoogde) pensioenuitkering

Dit V&A behandelt de vraag of de tijdelijke RVU-drempelvrijstelling van artikel 32ba, zevende lid, van de Wet op de loonbelasting 1964 wordt beperkt indien de RVU-gerechtigde naast de RVU-uitkering een (tijdelijk verhoogde) pensioenuitkering ontvangt.
4 okt 2021 Nieuws

Kamervragen over afhandeling van bezwaren tegen spaartaks

Staatssecretaris Vijlbrief gaf antwoorden op de Kamervragen over de afhandeling van bezwaren tegen de spaartaks (box 3).
29 sep 2021 Nieuws

Fiscale tegemoetkomingen naar aanleiding van de coronacrisis

In dit beleidsbesluit wordt uitvoering gegeven aan fiscale maatregelen in de vorm van concrete goedkeuringen. Ook is er een toelichting op een bestaande mogelijkheid tot het verlagen van een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting en op de mogelijkheid tot termijnverlenging inzake de herinvesteringsreserve. Daarnaast wordt verwezen naar een apart besluit voor een betaalpauze een eigenwoningschuld die onder de fiscale aflossingseis valt, blijft behoren tot de eigenwoningschuld.
17 sep 2021 Nieuws

Uitnodiging webinar | Uit elkaar gaan/Scheiden

Op donderdag 30 september 2021, van 19:30 uur tot 20:30 uur, organiseert de Belastingdienst een webinar over scheiden.
9 sep 2021 Nieuws

Slechts 3 op de 10 stellen maakt vóór de scheiding financiële afspraken

Uit onderzoek (29 juli tot en met 4 augustus 2021) van de Belastingdienst blijkt dat slechts 3 op de 10 stellen vooraf financiële afspraken op papier heeft gezet. Het maken en vastleggen van financiële afspraken tijdens een scheiding is niet verplicht, maar wel aan te raden. De Belastingdienst biedt daarom een scheiden-checklist aan, waarmee je op een rij zet wat je aan belastingen en toeslagen moet regelen als je gaat scheiden.
9 sep 2021 Nieuws

Checklist echtscheiding

De Belastingdienst heeft een webmodule beschikbaar gesteld, waarbij aan de hand van een stel vragen een persoonlijke checklist wordt samengesteld.
14 jul 2021 Nieuws

Belastingdienst accepteert laag gebruikelijk loon

De Belastingdienst neemt niet langer als standpunt in dat het gebruikelijk loon op zijn minst gelijk is aan het wettelijk minimumloon.
29 jun 2021 Nieuws

Verwijderen negatieve kredietregistraties voor gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

Ben je als ouder in de problemen gekomen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan wil de overheid je zo goed mogelijk helpen om uit de schulden te komen en een nieuwe start te maken. Dat doet de overheid in 3 stappen:
Getoond 1 tot 10 van 415. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.