Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
21 apr 2021 Nieuws

Kamerbrief toezeggingen en moties over energielabel

Minister Ollongren geeft invulling aan de gedane toezeggingen en meerdere moties van de Tweede Kamer, over het energielabel. Tevens gaf zij antwoord op Kamervragen over de problemen met het nieuwe energielabel.
30 mrt 2021 Nieuws

Groen of groen-blauwe daken

Informatie over de juridische aspecten van duurzaam gebruik van daken, zoals het plaatsen van zonnecollectoren en zonnepanelen en het aanleggen van een groen of groen-blauw dak.
25 mrt 2021 Nieuws

Geluidseisen warmtepompen en airco’s worden aangescherpt

Per 1 april 2021 worden nieuwe geluidseisen gesteld aan (nieuw te plaatsen) buiten opgestelde installaties voor warmte- of koude opwekking. Het gaat hierbij om warmtepompen en airco’s die worden toegepast bij woningen en woongebouwen.
19 mrt 2021 Nieuws

Standaard voor woningisolatie

In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Ollongren de standaard voor woningenisolatie gepresenteerd. Deze standaard geeft aan wanneer de woning goed genoeg is geïsoleerd om aardgasvrij te kunnen worden.
1 feb 2021 Nieuws

(Tijdelijk) Geen energielabel in verkoopadvertentie?

Sinds 1 januari 2021 kennen we een nieuw energielabel. Voor het aanvragen van dit energielabel komt een energieadviseur aan huis om de woning op te nemen, waarna je een uitgebreide rapportage ontvangt over de energieprestatie van de woning.
8 jan 2021 Nieuws

Welke invloed heeft het nieuwe energielabel op de huurpunten van mijn woning?

Met het nieuwe energielabel per 1 januari 2021 telt de gebruiksoppervlakte mee. Voor sommige woningen gelden hierdoor andere punten. Dit hangt af van de oppervlakte van uw woning.
21 dec 2020 Nieuws

TOjuli, Energielabel en BENG-eisen 1 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 moeten de vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG).
26 nov 2020 Nieuws

Kamervragen over betaalbaarheid investeringen verduurzamen woning

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over de betaalbaarheid van duurzaamheidsinvesteringen en de leningen die hiervoor moeten worden afgesloten.
18 nov 2020 Nieuws

Besluit energieprestatie van gebouwen en de inijking van energielabels

Met ingang van 1 januari 2021 worden de huidige bepalingsmethoden voor het meten van de energieprestatie van gebouwen vervangen door een nieuwe methode, de zogenoemde NTA 8800. Tegelijkertijd wordt de wijze waarop de energieprestatie ten behoeve van het energielabel wordt uitgedrukt, gewijzigd van de dimensieloze indicator Energie-Index (EI) naar de nieuwe indicator primair fossiel energiegebruik, uitgedrukt in kWh/m2 per jaar.
12 okt 2020 Nieuws

Kamerbrief over moties in relatie tot energielabel

Minister Ollongren informeerde de Tweede Kamer over de moties over de zorgen omtrent de hogere kosten van het nieuwe energielabel ten opzichte van het huidige vereenvoudigd energielabel (VEL).
Getoond 1 tot 10 van 118. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.