Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
14 sep 2021 Nieuws

Kamervragen woningtaxaties

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over veranderingen op het gebied van woningtaxaties. Vanaf 1 oktober a.s. gaan alle NRVT-taxateurs bij een fysieke taxatie werken met het nieuwe modelrapport ‘Wonen 2021’. Dit is een standaardformat dat taxateurs moeten gebruiken bij een fysieke taxatie.
2 aug 2021 Nieuws

Gewijzigd energielabel

Vanaf 1 augustus staat op alle nieuwe energielabels vermeld of de isolatie van de woning voldoet aan de ‘Standaard voor isolatie’. Is dat het geval, dan is de woning klaar voor een toekomst zonder aardgas.
9 jul 2021 Nieuws

Financieringslasten hoger dan besparing energierekening

In dit onderzoek gaat het om de gemiddelde kosten voor een individuele eindgebruiker van het aardgasvrij maken van verschillende woningtypen door middel van verschillende warmtestrategieën. Wel hebben energiebesparende maatregelen een gunstige invloed op de woningwaarde.
21 apr 2021 Nieuws

Kamerbrief toezeggingen en moties over energielabel

Minister Ollongren geeft invulling aan de gedane toezeggingen en meerdere moties van de Tweede Kamer, over het energielabel. Tevens gaf zij antwoord op Kamervragen over de problemen met het nieuwe energielabel.
30 mrt 2021 Nieuws

Groen of groen-blauwe daken

Informatie over de juridische aspecten van duurzaam gebruik van daken, zoals het plaatsen van zonnecollectoren en zonnepanelen en het aanleggen van een groen of groen-blauw dak.
25 mrt 2021 Nieuws

Geluidseisen warmtepompen en airco’s worden aangescherpt

Per 1 april 2021 worden nieuwe geluidseisen gesteld aan (nieuw te plaatsen) buiten opgestelde installaties voor warmte- of koude opwekking. Het gaat hierbij om warmtepompen en airco’s die worden toegepast bij woningen en woongebouwen.
19 mrt 2021 Nieuws

Standaard voor woningisolatie

In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Ollongren de standaard voor woningenisolatie gepresenteerd. Deze standaard geeft aan wanneer de woning goed genoeg is geïsoleerd om aardgasvrij te kunnen worden.
1 feb 2021 Nieuws

(Tijdelijk) Geen energielabel in verkoopadvertentie?

Sinds 1 januari 2021 kennen we een nieuw energielabel. Voor het aanvragen van dit energielabel komt een energieadviseur aan huis om de woning op te nemen, waarna je een uitgebreide rapportage ontvangt over de energieprestatie van de woning.
8 jan 2021 Nieuws

Welke invloed heeft het nieuwe energielabel op de huurpunten van mijn woning?

Met het nieuwe energielabel per 1 januari 2021 telt de gebruiksoppervlakte mee. Voor sommige woningen gelden hierdoor andere punten. Dit hangt af van de oppervlakte van uw woning.
21 dec 2020 Nieuws

TOjuli, Energielabel en BENG-eisen 1 januari 2021

Vanaf 1 januari 2021 moeten de vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG).
Getoond 1 tot 10 van 121. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.