Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
21 okt 2020 Nieuws

Bankgegevens gebruiken voor het voorkomen en opsporen van strafbare feiten

Het opsporen van criminaliteit via geldstromen wordt ook wel financieel rechercheren genoemd. De FIU heeft deze gegevens nodig voor het analyseren van meldingen van ongebruikelijke transacties. Banken zijn hiervoor een onmisbare schakel. Ook de Belastingdienst heeft gegevens van banken nodig, bijvoorbeeld voor het voorkomen van fraude.
14 sep 2020 Nieuws

Besluit verwijzingsportaal bankgegevens

De Wet verwijzingsportaal bankgegevens strekt ertoe het proces van het verstrekken van bepaalde gegevens door banken en andere betaaldienstverleners, alsmede het door bepaalde overheidsinstanties vorderen en opvragen van die gegevens bij banken en andere betaaldienstverleners, te automatiseren en daarmee efficiënter te laten verlopen. Hiertoe wordt de Wet op het financieel toezicht (Wft) gewijzigd.
12 mei 2014 Nieuws

Antwoorden op schriftelijke vragen over Belastingdienst

Staatssecretaris Wiebes van Financiën beantwoordt schriftelijke vragen over de 13e halfjaarsrapportage van de Belastingdienst. Hierna een selectie uit de 80 vragen die beantwoord zijn.
22 jul 2013 Nieuws

Bankgeheim Zwitserland minder geheim

Zwitserland is bereid automatisch bankgegevens te delen met Europa en de Verenigde Staten om belastingontduiking tegen te gaan. Een voorwaarde daarbij is wel dat andere financiële grootmachten eenzelfde inspanning als ,,wederdienst' bewijzen. Dat zei de Zwitserse minister Eveline Widmer-Schlumpf van Financiën zaterdag tijdens de G20 bijeenkomst in Moskou.
15 apr 2013 Nieuws

Bankgeheim Zwitserland blijft intact

Zwitserland is niet van plan zijn bankgeheim op te geven. Dat liet de Zwitserse president Ueli Maurer zondag weten in een interview met de Zwitserse krant Le Matin Dimanche.
8 apr 2013 Nieuws

Luxemburg laat bankgeheim los(ser)

Luxemburg is bereid om zijn bankgeheim te versoepelen om belastingontduiking tegen te gaan. Dat zei de Luxemburgse minister van Financiën Luc Frieden zondag tegen de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. ,,We willen de samenwerking met internationale belastingdiensten verbeteren.' ,,De internationale trend is om steeds meer informatie uit te wisselen. Dat wijzen wij, anders dan vroeger, niet meer per definitie af', zei hij. Luxemburg moet het volgens hem niet hebben van klanten die willen besparen op belastingen, maar van stabiliteit, goed advies en internationale producten.
8 apr 2013 Nieuws

Belastingdienst spant kort geding aan tegen vermeende zwartspaarders

De Belastingdienst spant een kort geding aan tegen een groep van 150 tot 200 vermeende zwartspaarders bij de KB-Luxbank. De Belastingdienst gaat deze groep van hardnekkige weigeraars en ontkenners aanpakken door via een civiele procedure op straffe van een dwangsom te eisen dat de belastingplichtigen de nodige informatie over verborgen rekeningen aan de Belastingdienst verstrekken.
14 jun 2011 Nieuws

België geeft bankgegevens Nederlandse rekeninghouders vrij

België heeft de bankgegevens van meer dan 250.000 Europese rekeninghouders doorgegeven aan de fiscus in hun thuisland. Het gaat onder meer om de gegevens van ruim 50.000 Nederlander. Dat meldt de Belgische krant De Tijd.
11 feb 2010 Nieuws

Cijfers Zwitserse banken

De Zwitserse bank Credit Suisse heeft 2009 afgesloten met een zwak kwartaal. De nettowinst in de laatste maanden was het laagst van het jaar. De nettowinst voor heel 2009 kwam uit op 4,5 miljard euro. Een jaar eerder stond er nog een verlies in de boeken.
4 feb 2010 Nieuws

Zwitserland houdt vast aan bankgeheim

De Zwitserse regering wil inzake het bankgeheim aan het huidige beleid vasthouden. Dat betekent geen automatische uitwisseling van informatie over bankrekeningen met de buitenlandse fiscus.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.