Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
13 jul 2018 Nieuws

UPO-modellen 2019 gepubliceerd

Het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie hebben de UPO-modellen 2019 en de bijbehorende handleiding gepubliceerd.
19 jun 2018 Nieuws

Paper tienjarig bestaan UPO

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) wordt sinds 2008 voorgeschreven als wettelijk verplicht document dat ieder jaar door pensioenorganisaties aan alle actieve deelnemers wordt verstrekt.
2 feb 2018 Nieuws

Onderzoeksvoorstel pensioencommunicatie en introductie Navigatiemetafoor

Alle mensen die pensioen opbouwen moeten beter gewezen worden op de kans dat de hoogte van het pensioen kan mee- of tegenvallen. Dat vindt minister Wouter Koolmees. Daarom moeten pensioenfondsen en verzekeraars vanaf volgend jaar niet alleen het verwachte pensioen laten zien, maar ook hoeveel je krijgt als het mee- of tegenvalt.
26 okt 2017 Nieuws

UPO modellen 2018 gepubliceerd

De modellen voor het UPO 2018 zijn officieel vastgesteld. Aansluitend hierop hebben het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie de UPO-modellen 2018 en de bijbehorende handleiding gepubliceerd.
5 apr 2017 Nieuws

Kamervragen pensioenoverzicht

Staatssecretaris J. Klijnsma heeft gereageerd op Kamervragen over het bericht “Onrealistische AOW-leeftijd op pensioenoverzicht” van radar.avrotros.nl
9 dec 2016 Nieuws

Wijziging UPO model 2017 premieovereenkomsten

Het UPO-model voor premieovereenkomsten is op twee onderdelen gewijzigd. Hierdoor krijgen deelnemers een realistischer beeld van hun huidige pensioenopbouw en van wat ze aan pensioen kunnen verwachten. De Pensioenfederatie en het Verbond verwachten van pensioenuitvoerders dat ze de wijzigingen overnemen op het UPO 2017.
9 dec 2016 Nieuws

AFM-onderzoek ‘Expirerend Pensioenkapitaal’

Uit het onderzoek ‘Expirerend Pensioenkapitaal’ van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat het pensioeninkomen van werknemers die deelnemen aan een beschikbare premieregeling, in de meeste gevallen lager uitviel dan eerder was vermeld op hun Uniforme Pensioenoverzichten (UPO’s).
20 sep 2016 Nieuws

Uniform Pensioenoverzicht in een nieuw jasje

Het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie hebben de UPO-modellen 2017 en de bijbehorende handleiding gepubliceerd.
De modellen hebben een grondige metamorfose ondergaan. Net als op Pensioen 1-2-3 wordt nu ook op het UPO gebruik gemaakt van iconen.
26 apr 2016 Nieuws

Pensioenvergelijker brengt verschillen in beeld

Snel en eenvoudig nagaan welke verschillen bestaan tussen pensioenregelingen: daarvoor is de Pensioenvergelijker ontwikkeld.

Tussen pensioenregelingen bestaan verschillen. Voor deelnemers kan het nuttig zijn deze tegen het licht te houden. Dat geldt bijvoorbeeld bij een wisseling van baan. Door de huidige en toekomstige regeling met elkaar te vergelijken, kan een deelnemer bijvoorbeeld in het arbeidsvoorwaardengesprek zijn pensioen aankaarten en nagaan of hij zelf aanvullende zaken wil regelen.
9 dec 2015 Nieuws

Wijziging UPO modellen: nettopensioen niet in Pensioenregister

In de UPO-modellen voor actieven (model 1, 1a, 2, 2a, 3 en 3a) is een wijziging aangebracht. Deelnemers worden er - indien van toepassing - op gewezen dat het Pensioenregister het nettopensioen niet toont.
Getoond 1 tot 10 van 40. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.