Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
16 okt 2020 Nieuws

Van provisie naar fee

Ter beoordeling ligt de vraag voor of adviseur tekort is geschoten in zijn zorgplicht jegens Consument door hem niet de mogelijkheid te bieden over te stappen van beloning via provisie naar beloning via directe betaling en zo ja, of hij op grond daarvan gehouden is tot vergoeding van de door Consument gestelde schade.
20 aug 2014 Nieuws

Beleggers ervaren meer inzicht in kosten door provisieverbod

Door het provisieverbod ervaart de helft van de beleggers meer inzicht in de kosten van beleggen en geeft aan een betere vergelijking te kunnen maken tussen de kosten van dienstverleners. Dat blijkt uit marktonderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
13 feb 2013 Nieuws

Verbod op provisie

Voordat we het weten is het 1 januari 2013. Dit is ook de datum dat het niet meer is toegestaan als tussenpersoon provisie te ontvangen. De achterliggende gedachte is dat de minister wil dat de klant door dit provisieverbod kan vertrouwen dat de tussenpersoon aan zijn kant staat.
11 dec 2012 Nieuws

Britse banken stoppen met financieel advies

De grootste Britse hypotheekverstrekker, Nationwide, en vier Britse banken (eigendom Banco Santander), stoppen voorlopig met het geven van financieel advies. Vooruitlopend op de afschaffing van vergoedingen voor financieel advies, in het kader van de Retail Distribution Review (RDR), ondergaan hun ruim 800 adviseurs nu extra training, meldt Citywire. De RDR verbiedt provisiebetalingen en legt adviseurs het principe van 'uurtje-factuurtje' op.
1 okt 2012 Nieuws

Aftrek advieskosten op de tocht

Het ministerie van Financiën wil namelijk af van de fiscale aftrekbaarheid van advieskosten. Hierdoor zullen consumenten volgend jaar aanzienlijk duurder uit zijn voor advies over lijfrentes en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.
11 sep 2012 Nieuws

In 2016 is aantal financiële adviseurs gehalveerd

Die voorspelling doen Baken Adviesgroep en Adviesbureau Fred de Jong in hun rapport ‘Marktraming Financiële Intermediairs 2016’. De voorspelling is onderbouwd met een beschrijving van de huidige marktsituatie gecombineerd met een impactanalyse van de actuele marktontwikkelingen waarmee financiële intermediairs worden geconfronteerd.
28 aug 2012 Nieuws

VKG Vergelijkingsmodule: Direct Ingaande Lijfrente klaar voor 2013

VKG heeft de vergelijkingsmodule voor Direct Ingaande Lijfrente aangepast. Met het aankomend provisieverbod op ‘complexe’ producten per 1 januari 2013 toont de serviceprovider vanaf heden de premies zonder provisie.
9 sep 2011 Nieuws

Weer meer provisieadvisering hypotheken

Het aantal provisiegerelateerde hypotheken neemt weer toe. Volgens De Financiële Makelaar heeft dat te maken met het feit dat de NVB blijft vasthouden aan de stelregel dat de Gedragscode leidend is boven NHG.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.