Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
30 nov 2017 Nieuws

Fiscaal partnerschap

Met ingang van 1 januari 2018 kunnen pleegkinderen en hun verzorgende ouders als zij elkaars fiscaal partner zijn een verzoek doen om niet langer als partner te worden aangemerkt door de Belastingdienst.
25 aug 2017 Nieuws

Geregistreerd partnerschap wint aan populariteit

In 2016 werden iets meer huwelijken gesloten dan het jaar ervoor. Het aantal partnerschapsregistraties vertoont de laatste jaren een sterker stijgende lijn. Dat meldt het CBS op basis van recent gepubliceerde cijfers.
2 aug 2017 Nieuws

Verzekeringnemer niet gelijk aan kentekenhouder: geen dekking

Een autoverzekering is afgesloten op naam van de moeder, maar de zoon is kentekenhouder. Na een WA schade vordert de autoverzekeraar de schade terug bij verzekeringnemer. Kifid buigt zich over de vraag of de zoon van verzekeringnemer als ‘partner’ in de zin van de Bijzondere Voorwaarden kan worden aangemerkt.
11 apr 2017 Nieuws

Prijsgeven PEB: Informatieplicht en instemming partner

De Belastingdienst heeft opnieuw een vraag en antwoord gepubliceerd.

Vraag
Welke informatie moet worden verstrekt en aan welke voorwaarden moet worden voldaan om zonder heffing van loonheffingen en revisierente gebruik te kunnen maken van de mogelijkheid van prijsgeven van in eigen beheer verzekerde pensioenaanspraken, als bedoeld in artikel 38n, tweede lid, Wet LB?
6 jan 2017 Nieuws

Huiseigenaar en later huwelijk, 30 jaar of meer hypotheekrenteaftrek?

Hypotheekadviseur Jos Koets heeft na jarenlange discussie met de Kennisgroep Belastingen over de vraag hoe om te gaan met de hypotheekrenteaftrek voor een alleenstaande die in 2011 een huis heeft gekocht en in 2016 in gemeenschap van goederen is gehuwd een antwoord gekregen.
22 dec 2016 Kennis

Kennisdocument: Fiscaal partnerschap (m.i.v. 1 januari 2012)

Zie ook Kennisdocument "Fiscaal partnerschap (2011)" Brongegevens van dit document: Belastingdienst
23 jun 2016 Nieuws

Wijziging van enige uitvoeringsregelingen inzake de fiscaliteit en toeslagen

In deze wijzigingsregeling is een aantal wijzigingen opgenomen ten behoeve van enkele uitvoeringsregelingen op het terrein van de fiscaliteit en toeslagen. In de regeling worden enkele wijzigingen toegelicht.
10 jun 2016 Nieuws

Minder huwelijken, meer partnerschappen

Steeds meer mensen kiezen voor een geregistreerd partnerschap. In 2015 zijn bijna 13 duizend partnerschappen gesloten, 2,5 duizend meer dan een jaar eerder. In 2014 nam het aantal partnerschappen ook al licht toe. Dit meldt CBS.
30 mrt 2016 Nieuws

Reactie inzake initiatiefwetsvoorstel tot beperking van de wettelijke gemeenschap van goederen

Minister G.A. van der Steur heeft een uitgebreide reactie gegeven na de plenaire behandeling van het initiatiefwetsvoorstel tot beperking van de wettelijke gemeenschap van goederen. Hij benadrukt dat aan het wetsvoorstel geen nieuwe fiscale gevolgen verbonden zijn.
4 sep 2015 Nieuws

Rechtspraak aftrek hypotheekrente

Heeft belanghebbende recht op aftrek van (de helft van) de door zijn broer betaalde hypotheekrente? Deze casus is door de Rechtbank behandeld. Volgens de Belastinginspecteur mag belanghebbende, gelet op het feit dat de hypotheekrente door belanghebbendes broer is betaald, geen eigenwoningrente in aftrek brengen zodat hij op grond van de wet Hillen géén eigenwoningforfait en eigenwoningrente in aanmerking kan nemen.
Getoond 1 tot 10 van 22. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.