Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
26 sep 2018 Nieuws

Verbod op gebruik mobiel elektronisch apparaat op de fiets

Minister Van Nieuwenhuizen informeerde de Tweede Kamer over de voorgenomen wijziging van artikel 61a van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) 1990. Het verbod heeft betrekking op het gebruik van een mobiel elektronisch apparaat op de fiets bij deelname aan het verkeer.
25 okt 2017 Nieuws

Financieel rijbewijs Funderingslening

Woningeigenaren die te maken krijgen met funderingsproblemen kunnen vanaf nu een lening afsluiten bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel om urgent funderingsherstel te financieren. Bij woningen waar al sprake is van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt ook de funderingslening met NHG verstrekt.
5 sep 2017 Nieuws

Tweede nota van wijziging ivm de definitieve invoering van begeleid rijden

De nota beschrijft de wijzigingen in het wetsvoorstel tot wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 in verband met de definitieve invoering van begeleid rijden.
3 jul 2017 Nieuws

Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994

Nota naar aanleiding van het verslag bij het wetsvoorstel tot wijziging van de Wegenverkeerswet 1994. Het wetsvoorstel staat in verband met de definitieve invoering van begeleid rijden.
24 apr 2017 Nieuws

Zelfevaluatietest oudere automobilist

De gevolgen van ouder worden, is vroeg of laat voor iedereen merkbaar. Ook tijdens het autorijden. Royal HaskoningDHV heeft in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland een zelfevaluatietest ontwikkeld die inzicht geeft in het rijgedrag en de taakbeleving van oudere automobilisten.
17 feb 2017 Nieuws

Heeft voertuig een kentekenplicht en is er dekking onder de AVP?

Van circa 50 type voertuigen heeft het Verbond van Verzekeraars in tabelvorm een overzicht gegeven van de toegestane maximumsnelheid, plaats op de weg, minimumleeftijd en rijbewijs bestuurder, verzekeringsplicht, kentekenplicht en of er wel/geen dekking is op een AVP.
Minister Blok geeft in een kamerstuk een beleidsreactie op een eerder verricht onderzoek 'verzekeringsplicht motorvoertuigen'.
19 dec 2016 Nieuws

Wijziging rijbewijscodes

Vanaf 19 december 2016 wijzigen de rijbewijscodes. De nieuwe codes zijn vastgesteld door de Europese Commissie en binnen de hele EU hetzelfde. Ook sluiten ze beter aan op de huidige techniek in auto’s en ontwikkelingen in de medische wetenschap.
14 nov 2016 Nieuws

Rijexamen 17-jarigen wettelijk geregeld

De mogelijkheid voor 17-jarigen om het rijbewijs te halen wordt in de wet vastgelegd. De ministerraad heeft op voorstel van minister Schultz van Haegen ingestemd met het wetsvoorstel waarin wordt geregeld dat jongeren vanaf 17 jaar kunnen opgaan voor het rijexamen. Als ze slagen kunnen ze tot hun 18de onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen.
4 okt 2016 Nieuws

Kamervragen en informatie over de regeling en uitvoering van het beginnersrijbewijs

Aanleiding voor het beginnersrijbewijs was de constatering dat beginnende bestuurders vaker verkeersovertredingen begaan dan meer ervaren weggebruikers en ze relatief vaak betrokken zijn bij ongevallen. Om bij beginnende bestuurders die herhaald ernstige verkeersovertredingen begaan sneller actie te kunnen ondernemen is in 2002 het beginnersrijbewijs ingevoerd.
28 sep 2016 Nieuws

Internetconsultatie: Wijziging afdoening en betaling vorderingen onderzoeken rijvaardigheid

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wijzigt de Regeling maatregelen rijvaardigheid en geschiktheid 2011. Aanleiding zijn de doorwerking in de vorderingsprocedure (art 130 en WvW1994) vanwege een wetswijziging voor de verbeterde aanpak van drugs in het verkeer, het stopzetten van een volledige subsidie voor onderzoeken rijvaardigheid en medische geschiktheid in het kader van die vorderingsprocedure en nieuwe inzichten in het beoordelen van bepaalde gedragingen in het verkeer door het CBR.
Getoond 1 tot 10 van 15. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.