Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
18 sep 2017 Nieuws

Grondeigenaren beter beschermd bij onteigening

Door aanpassingen aan een wetsvoorstel dat gaat over de onteigening van grond, is geregeld dat een rechter altijd kijkt of een onteigening volgens de regels verloopt.
Eind vorig jaar uitte de Raad stevige kritiek omdat door het voorstel de rechtsbescherming van grondbezitters gevaar liep. Mede naar aanleiding van die kritiek heeft de minister van Infrastructuur en Milieu het wetsvoorstel aangepast.
26 sep 2016 Nieuws

Schuldenaar krijgt adempauze

Wie diep in de schulden zit en hier middels een gewoon schuldhulptraject niet uit komt, moet de mogelijkheid krijgen om maximaal een half jaar een adempauze te krijgen. In die periode mogen deurwaarders, incassobureaus en de overheid geen beslag leggen op goederen, inkomen of uitkering. Zo heeft de schuldenaar met hulp van de schuldhulpverlening de kans om alle zaken op een rij te zetten en tot een stabiele financiële situatie te komen, van waaruit hij of zij betalingsafspraken kan maken. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Klijnsma.
19 feb 2014 Nieuws

Verzoek hogere WOZ-waarde door Rechtbank afgewezen

Een belastingplichtige had bezwaar aangetekend tegen de WOZ-beschikking. De heffingsambtenaar heeft het bezwaarschrift van belastingplichtige niet-ontvankelijk verklaard. Belastingplichtige heeft vervolgens de zaak voorgelegd aan de Rechtbank.
9 dec 2013 Nieuws

Teeven: scheiden zonder rechter mogelijk

Echtparen kunnen hun echtscheiding straks zelf regelen via de ambtenaar van de burgerlijke stand als ze het onderling eens zijn en geen minderjarige kinderen hebben. De regeling is eenvoudig, goedkoop en overzichtelijk voor de burger. Dit blijkt uit een wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie dat voor advies naar verschillende instanties wordt gestuurd. De maatregel vloeit voort uit het regeerakkoord. Doel is de echtgenoten die het eens zijn over hun scheiding zoveel mogelijk verantwoordelijkheid te geven voor de afwikkeling daarvan.
3 jan 2013 Kennis

Rechtspraak

Rechtspraak (jurisprudentie) wordt gevormd door uitspraken van rechters.
24 nov 2011 Nieuws

Minder beroep op gesubsidieerde rechtsbijstand in 2010

In 2010 had het Juridisch Loket bijna 830 duizend contacten met klanten, ruim 2 procent minder dan het jaar ervoor. Het Juridisch Loket geeft gratis adviezen, verstrekt informatie en verwijst door naar degenen die daadwerkelijk rechtsbijstand verlenen.
22 aug 2011 Nieuws

Pensioenfondsen claimen hun verlies niet

Pensioenfondsen laten structureel na beleggingsverliezen te claimen voor de Nederlandse rechter. De afgelopen jaren hebben zij de mogelijkheid laten liggen om miljoenenverliezen te verhalen. De reden is dat fondsen niet in het nieuws willen komen met verliezen. Bovendien klagen pensioendeelnemers niet over verloren inleg, dus ontbreekt de stimulans om naar de rechter te stappen.
9 mrt 2011 Nieuws

MKB tegen kabinetsvoorstel duurdere rechtsgang

Bedrijven zijn het niet eens met het kabinetsvoornemen om de gang naar de rechter duurder te maken. Met name kleine bedrijven zouden de dupe worden van het voorstel.
17 jun 2010 Nieuws

DNB en AFM moeten schadevergoeding betalen

Het gerechtshof iin Amsterdam veroordeelt DNB en AFM tot het vergoeden van schade die zij hebben aangericht bij het uitoefenen van hun toezichtstaak. Dit blijkt volgens het Financieele Dagblad uit een nog ongepubliceerd arrest in een slepend conflict rond vermogensbeheerder Veer Palthe Voûte (VPV).
14 jan 2010 Nieuws

’Bedrijf mag beslag leggen bij verzekeraar’

De president van de Amsterdamse rechtbank stelt dat een dat de beslaglegging van een Grieks bedrijf bij kredietverzekeringsmaatschappij Coface intact mag blijven.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.