Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
16 nov 2021 Nieuws

'Eigen' bouwdepotrekening in box 3?

In 2016 heeft belanghebbende een aannemingsovereenkomst gesloten met een aannemer voor de bouw van een appartement. Zij heeft een bedrag voor het betalen van de bouwtermijnen op een spaarrekening apart gezet.
18 nov 2019 Nieuws

Oude lening valt toch onder financiering nieuwe woning

Op 1 januari 2013 was de oude woning nog steeds niet verkocht, waardoor de belanghebbende uit de 3-jaarstermijn van art. 3.111(2) Wet IB 2001 liep waarbinnen hypotheekrente voor twee woningen aftrekbaar kan zijn (verhuisregeling) en waardoor de oude woning fictief werd vervreemd en overging naar box 3. De rente op de oude lening is vanaf 1 januari 2013 in beginsel niet meer aftrekbaar.
8 mei 2019 Nieuws

Opstalverzekeringen en (tijdelijke) leegstand

Had de adviseur Consument erop moeten wijzen dat de woonhuisverzekering beperkte dekking zou bieden bij leegstand en mogelijk aanpassing behoefde?
21 aug 2018 Kennis

Whitepaper: Afkoop KEW en verbouwingen. Wat mag nu wel en wat mag niet?

Kennisdocument: Exclusief voor Fintool-abonnees
Een veel voorkomende vraag van adviseurs (en consumenten) is de vraag of de afkoopwaarde van een kapitaalverzekering eigen woning (KEW) gebruikt mag worden voor een verbouwing. De variant daarop is de vraag of de afkoopwaarde ‘voorgefinancierd’ kan worden uit eigen middelen, waarna de afkoopwaarde gebruikt wordt om het spaarsaldo aan te zuiveren. En wat heeft de Belastingdienst nu eigenlijk (wel) goedgekeurd?
17 mei 2017 Nieuws

Kifid: onvoldoende dossiervorming

De Commissie is van oordeel dat de Adviseur toerekenbaar tekort is geschoten door de wensen en voorkeuren van Consument niet in kaart te brengen c.q. de wensen en voorkeuren niet zodanig vastleggen dat daaruit ondubbelzinnig de betreffende wensen en voorkeuren van Consument kunnen worden afgeleid.
17 okt 2016 Nieuws

Campagne om eigen huis zuiniger te maken

Energie besparen doe je nu. Dat is het motto van een campagne om huiseigenaren te stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te isoleren. Veel mensen hebben geen idee wat isolatie kost, en 60 tot 70% schat te laag in wat het oplevert. Uit een enquête blijkt dat de helft van de ondervraagden wel (zeer) geïnteresseerd is in energiebesparende maatregelen.
28 okt 2015 Nieuws

Aanpassing geregistreerde lening bij Belastingdienst?

Helpdeskvraag (fictief)
Begin dit jaar heeft een relatie van ons kantoor (tijdelijk) een familiehypotheek afgesloten bij haar ouders. Deze lening was bestemd voor een grote verbouwing en de lening is als zodanig geregistreerd bij de Belastingdienst. Nu de stofwolken zijn gedaald en de verbouwing afgerond is, blijkt er nog een groot bedrag in 'bouwdepot' te staan. Dit restant is teruggestort aan de ouders. Nu heeft de partner van relatie ook inkomen uit werk en kan de lening overgesloten worden naar de huidige geldverstrekker (verhoogde inschrijving). Hoe kan dan de bestaande lening bij de Belastingdienst worden afgemeld?
22 sep 2015 Nieuws

Voorstel gerichte financieringsaanpak funderingsherstel

In de motie De Vries is geconstateerd dat funderingsherstel alleen per bouwblok kan worden aangepakt en dat dit niet van de grond kan komen als één van de betrokken bewoners de financiering niet rond kan krijgen. Minister Blok heeft naar aanleiding van deze motie het voorstel aanpak funderingsherstel van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) aan de Tweede Kamer gezonden.
28 aug 2014 Nieuws

NVB hekelt wetsvoorstel ‘Kwaliteitsborging in bouw’

De maatregelen waarmee minister Blok (wonen) de kwaliteit van de bouw wil verbeteren hebben een averechts effect. De voorstellen leiden tot veel meer bureaucratische rompslomp en zijn daardoor kostenverhogend. Maar ze zijn vooral een gevaar voor de bouwkwaliteit, die nu juist door bouwproducenten in de woningbouw via de huidige Woningborg en SWK garantieregelingen al goed geregeld is. “In veel opzichten zorgen de voorstellen voor een ernstige verzwakking van de positie van de bouwconsument.”
18 feb 2014 Nieuws

Meer geld voor kennis funderingsproblemen

Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) ontvangt van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) nogmaals € 125.000 om de kennis over het voorkomen, herstellen en financieren van funderingsproblemen verder te verspreiden. Schade aan de fundering komt zowel voor bij koopwoningen als huurwoningen. De schattingen van het aantal woningen die te maken hebben met grondwaterproblematiek en daardoor schade aan de fundering kunnen krijgen lopen sterk uiteen. Eerste uitkomsten van een onderzoek geven aan dat ongeveer 20.000 particuliere woningen in de komende 15 jaar te maken krijgen met urgente funderingsproblemen.
Getoond 1 tot 10 van 17. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.