U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!
Vanaf juli 2021 krijgen alle huizen bij verkoop een funderingslabel dat het risico op verzakkingen vaststelt. Een goede ontwikkeling, vindt Vereniging Eigen Huis, maar het label moet eerst goed worden getest.
Verkoper heeft in 2002 de woning laten bouwen. Deze woning is in februari 2017 verkocht aan de huidige eigenaar. in augustus 2017 constateert de huiseigenaar dat er sprake was van vochtdoorslag in de kelder.
Consument heeft in eigen beheer een woning gebouwd en daarvoor een Construction Allrisk verzekering (CAR-verzekering) bij Verzekeraar afgesloten. Tijdens de bouw van de woning is de woning komen opdrijven als gevolg van een hoge grondwaterstand.
Het recente noodweer in Spanje en in sommige delen van Nederland kan voor veel vakantiegangers met een eigen caravan nare financiële gevolgen hebben. Verschillende verzekeraars bieden namelijk geen standaard dekking tegen hagelschade aan de caravan, zo blijkt uit onderzoek van financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Indien consumenten geen aanvullende verzekering voor hagelschade hebben afgesloten, krijgen ze dus niets vergoed. En dat terwijl de kosten door hagelschade, afhankelijk van de ernst van de schade en de waarde van de caravan, in de honderden euro’s kunnen lopen”, aldus Paul Huibers van Geld.nl.
Vereniging Eigen Huis is tevreden met het bericht dat de ACM een verplichte overstromingsverzekering afwijst. Huiseigenaren moeten zelf kunnen bepalen of zij hun woning tegen waterschade willen verzekeren. De vereniging is gekant tegen een opgelegde verzekering die de helft van de Nederlandse woningeigenaren niet nodig heeft en niet wenst.
Een collectieve overstromingsverzekering is nodig om te voorkomen dat burgers en bedrijven ook financieel hard worden getroffen na een catastrofe. Het Verbond van Verzekeraars noemt het oordeel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat verzekeraars hun klanten geen betaalbare collectieve basisdekking mogen aanbieden ‘een gemiste kans’. Dat een dekking geen overbodige luxe is, maken de recente overstromingen in Duitsland, Tsjechië en enkele Oost-Europese landen duidelijk. Het Verbond vindt dat de politiek nu aan zet is. De Tweede Kamer debatteert donderdag over waterveiligheid.
Gemiddeld zijn eengezinswoningen in gebieden met overstromingsrisico's € 3.000 minder waard ten opzichte van vergelijkbare woningen. In het boek 'De lage landen' van de economen Bosker, Garretsen, Marlet en Van Woerkens is dit een van de conclusies.
Als het aan verzekeraars ligt, is vanaf uiterlijk 2014 het overstromingsrisico collectief gedekt op de reguliere brandverzekeringen, zoals inboedel-, inventaris- en opstalverzekering.
De leden van het Verbond hebben ermee ingestemd om hiervoor het komende jaar de bindende regeling verder uit te werken.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank.