Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
13 mrt 2024 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over gedeeltelijk aflossen BEWS

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord wat de fiscale gevolgen zijn als een belastingplichtige zijn bestaande eigenwoningschuld in het verleden deels heeft afgelost en hij vervolgens zijn bestaande eigenwoningschuld en eigenwoningschuld oversluit en een nieuwe schuld voor verbouwing aangaat.
27 dec 2023 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over de bestaande eigenwoningschuld bij een schuld voor de nieuwe woning

Ter info, overbodig standpunt
De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of een belastingplichtige met een eigen woning en een bestaande eigenwoningschuld de schuld die hij voor de aankoop van een nieuwe woning aangaat, kan aanmerken als een bestaande eigenwoningschuld.
8 dec 2023 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over de aflossing van een leningdeel dat behoort tot de bestaande eigenwoningschuld

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of de gehele aflossing van één enkel leningdeel dat behoort tot de bestaande eigenwoningschuld leidt tot het stuiten van de 30-jaarstermijn met betrekking tot de aftrekbare kosten eigen woning.
6 okt 2023 Kennis

Aflossingsvrije lening bij overname van de economische eigendom bij echtscheiding

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of het aandeel in de aflossingsvrije lening dat de belastingplichtige van zijn ex-partner overneemt bij de verkrijging van de economische eigendom van de woning bij echtscheiding een eigenwoningschuld is.
30 aug 2023 Kennis

Woning en bestaande eigenwoningschuld naar box 3 en weer terug

Belastingplichtige heeft sinds 2010 een woning die hij heeft gefinancierd met een aflossingsvrije lening. In 2016 verhuist hij naar een huurwoning en betrekt deze als hoofdverblijf. De oude woning die tot dat moment als eigen woning kwalificeerde wordt een vakantiewoning. In 2020 gaat belastingplichtige de oude woning weer als hoofdverblijf gebruiken. Kwalificeert de aflossingsvrije lening vanaf dat moment weer als eigenwoningschuld?
16 jun 2023 Nieuws

Standpunt over een bestaande eigenwoningschuld van een kwalificerende buitenlandse belastingplichtige gepubliceerd

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of de aflossingsvrije lening die vóór 2013 voor een in het buitenland gelegen woning is aangegaan als een bestaande eigenwoningschuld kan worden aangemerkt vanaf het moment dat belastingplichtige een kwalificerende buitenlandse belastingplichtige is.
14 mrt 2022 Kennis

Update vragen en antwoorden KEW, SEW, BEW en BHW-kapitaalverzekering (maart 2022)

(update maart 2022)
Er is een update gepubliceerd rondom 'vragen en antwoorden kapitaalverzekeringen'. Er is (wederom) geen versoepelend beleid beoogd.
14 mrt 2022 Nieuws

Update vragen en antwoorden overgangsrecht KEW, SEW en BEW (februari 2022)

De Kennisgroep Verzekeringsproducten heeft een update uitgebracht met vragen en antwoorden over KEW, SEW en BEW.
9 mrt 2022 Nieuws

Kabinet verlaagt schenkingsvrijstelling eigen woning per 1 januari 2023

De schenkingsvrijstelling eigen woning (jubelton) wordt per 1 januari 2023 verlaagd tot €27.231. De vrijstelling zal per 1 januari 2024 helemaal worden afgeschaft, zoals ook afgesproken in het coalitieakkoord.
23 nov 2021 Nieuws

Consumentendossier

Aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (hierna: Wkb) is – bij amendement - artikel 7:757a aan het Burgerlijk Wetboek (BW) toegevoegd. Hierin staat dat de aannemer bij kennisgeving dat het werk klaar is een dossier moet overleggen over het tot stand gebrachte bouwwerk: het zogenoemde consumentendossier.
Getoond 1 tot 10 van 47. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.