Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
16 mei 2017 Nieuws

Pensioen 2025

Het toekomstige pensioenveld hangt niet alleen af van het wettelijk kader. Hoe de speelruimte binnen dat kader zal worden benut, hangt in hoge mate af van de economische omstandigheden, de verschuivingen in vraag en aanbod en de keuzes van sociale partners en deelnemers. In een publicatie gaat PWC nader in op scenario’s voor de toekomst van de pensioensector.
29 aug 2014 Nieuws

Issuemonitor 2014 Pensioenen

In de issuemonitor (zie download onderzoeksrapport) wordt periodiek onderzoek gedaan naar de beleving van burgers over de oudedagsvoorziening en trends en ontwikkelingen op dit terrein.
21 mei 2014 Nieuws

AFM: Een toekomstperspectief voor beschikbare-premiepensioenregelingen

In het Netspar-artikel “Een toekomstperspectief voor premieovereenkomsten” beschrijven pensioenspecialisten hoe deze pensioenregelingen er in de toekomst uit kunnen zien. Bert-Jan Bosboom, senior toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een van de auteurs. De AFM vindt het belangrijk dat verzekeraars toekomstbestendige pensioenregelingen ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van zowel werkgevers als werknemers en die passen in een duurzaam pensioenstelsel.
31 aug 2012 Nieuws

'PPI geschikt voor collectief pensioen zzp'er'

Volgens het Expertisecentrum Pensioenrecht van de Vrije Universiteit staat Europees recht de vorming van een premiepensioeninstelling (ppi) voor zzp’ers toe. Dat betekent dat zzp’ers collectief pensioen moeten kunnen opbouwen.
28 aug 2012 Nieuws

Verbond: meer keuzevrijheid deelnemers vanwege hoger risico pensioen

Het toenemende risico bij de opbouw van het pensioen zal ertoe leiden dat pensioendeelnemers meer keuzevrijheid willen. Zij willen zelf de pensioenuitvoerder kiezen die de beste kwaliteit levert tegen de laagste prijs. Dat zei Tom Kliphuis, Verbond van Verzekeraars-bestuurder en NN-topman, vrijdag tijdens een internationaal verzekeringscongres in Amsterdam.
28 aug 2012 Nieuws

Europa nog even coulant met Nederlands pensioen

Eventuele nieuwe Europese regels voor pensioenen zullen niet leiden tot extra buffereisen voor Nederlandse pensioenfondsen. Volgens Het Financieele Dagblad heeft verantwoordelijk Europees commissaris Michel Barnier die harde toezegging vrijdag gedaan op Insurance Europe, een internationaal verzekeringscongres in Amsterdam.
27 aug 2012 Nieuws

Europa wil pensioenen verplicht hervormen

EU-voorzitter Herman van Rompuy wil de lidstaten van de Europese Unie verplichten hun pensioenstelsels te hervormen. Dat zei de Belg zondag in de Duitse krant Welt am Sonntag.
23 sep 2011 Nieuws

CDFD corrigeert Het Financieel Dagblad

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) nuanceert een aantal zaken uit een artikel in Het Financieele Dagblad waarin het college werd geciteerd.
23 sep 2011 Nieuws

Pensioendriedaagse komt eraan

Om nog maar weer eens het pensioenbewustzijn te verhogen, wordt op 6, 7 en 8 oktober de Pensioen3daagse georganiseerd.
22 sep 2011 Nieuws

‘Kaalslag onder pensioenadviseurs’

Het aantal tussenpersonen dat pensioenadvies geeft aan het bedrijfsleven zal de komende jaren drastisch dalen. Dat meldt Het Financieele Dagblad naar aanleiding van een analyse van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).
Getoond 1 tot 10 van 27. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.