Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
16 mei 2017 Nieuws

Meer eigen verantwoordelijkheid in ouderenzorg

Door de hervormingen in de langdurige thuiszorg hebben mensen meer verantwoordelijkheid voor het organiseren van de eigen zorg. Niet iedereen wil en kan dat. Uit Netspar-onderzoek blijkt dat met name de hoogte van het inkomen en de aanwezigheid van een partner of mantelzorger daarbij een belangrijke rol spelen. Verder blijkt dat een derde van de huishoudens uit voorzorg spaart voor toekomstige zorgkosten. Zij verwachten dat het pensioen daarvoor niet toereikend is. Een even grote groep spaart, ondanks de verwachting van een ontoereikend pensioen, niet voor toekomstige zorgkosten, in het geval van ziekte zijn zij afhankelijk van zorgvoorziening vanuit de overheid.
19 okt 2016 Nieuws

Website langer thuis in eigen huis

Steeds meer senioren blijven langer in hun eigen huis wonen, terwijl de vraag naar zorg en de behoefte aan een aangepaste woning toeneemt. Hoe kun je hun wooncomfort verhogen? Wat is er mogelijk, hoe ingrijpend is dat en wat kost het? Op de website langerthuisineigenhuis zijn de uitkomsten van de onderzoeken naar haalbare aanpassingen weergegeven. Het doel is de naoorlogse woningvoorraad geschikt te maken voor een vergrijzende bevolking.
7 jun 2013 Nieuws

Monitor investeren voor de toekomst 2012

Het doel van de Monitor Investeren voor de Toekomst is op de eerste plaats het in beeld brengen van de voortgang van de realisatie van geschikte woningen voor ouderen en mensen met beperkingen en op de tweede plaats het opnieuw bepalen van de opgave voor de komende jaren. Voor beide doelen levert het WoonOnderzoek Nederland (WoON) de basis.
26 apr 2013 Nieuws

Veel wijzigingen op stapel in de Wmo/Zvw/AWBZ

Staatssecretaris Martin van Rijn informeerde op 25 april 2013 de Tweede Kamer over een verantwoorde hervorming van de langdurige ondersteuning en zorg. Deze uitwerking is gebaseerd op een nieuwe toekomstvisie. Het doel van het kabinet is om voor mensen met lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen een waardevolle toekomst te bieden. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten kwaliteit, houdbaarheid en meer zorg voor elkaar hand in hand gaan.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.