Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
6 mrt 2024 Nieuws

Aanpassing werkgeversverklaring NHG

Sinds 1 maart 2024 mag gebruik gemaakt worden van een nieuwe NHG werkgeversverklaring. De mogelijkheid om flexibel budget als inkomen op de werkgeversverklaring in te vullen is aangepast.
19 okt 2021 Nieuws

Kamervragen 'leeftijdsdiscriminatie banken'

Minister Hoekstra gaf antwoord op Kamervragen over het bericht ‘Hoge leeftijd mag toegang tot krediet niet blokkeren?’
5 jul 2021 Nieuws

Monitoring van kredieten (AFM)

De Europese bankautoriteit (EBA) heeft richtsnoeren opgesteld over het initiëren en monitoren van kredieten. Deze richtsnoeren specificeren de vereisten met betrekking tot de kredietwaardigheidsbeoordeling van de consument. Hieronder staat uitgelegd hoe de AFM deze richtsnoeren toepast in haar toezicht.
15 mrt 2021 Nieuws

Nuttige opmerking adviseur loont....

De consument heeft gesteld dat de adviseur tijdens het oriëntatiegesprek wist of behoorde te weten dat vrijwel zeker geen geldverstrekker zijn hypotheekaanvraag zou goedkeuren. De consument heeft dus gesteld dat de adviseur de opdracht tot dienstverlening nooit had mogen aannemen en vordert dat de factuur van de adviseur wordt kwijtgescholden.
4 mrt 2021 Nieuws

Onjuist inkomen vastgesteld

De consument heeft zich voor advies bij het verhogen en oversluiten van haar hypothecaire geldlening tot de adviseur gewend. De potentiële geldverstrekker heeft de aanvraag van de consument uiteindelijk afgewezen omdat hij uitgaat van een andere soort AOW-uitkering dan waarmee de adviseur heeft gerekend.
3 mrt 2021 Nieuws

Initiatiefwet vergroten beslissingsruimte gemeenten bij terugvordering bijstand (internetconsultatie)

Deze initiatiefwet geeft gemeenten meer beleidsvrijheid om te beslissen of zij bijstand terugvorderen en een boete opleggen bij schending van de inlichtingenplicht. Op dit moment zijn gemeenten verplicht tot terugvordering en boete bij schending van de inlichtingenplicht, ook als dit onbedoeld was. Dit zorgt voor schrijnende situaties.
26 nov 2020 Nieuws

Tijdelijk arbeidscontract? Doorvragen bij intakegesprek!

Consument heeft een oriëntatiegesprek met de Adviseur gevoerd, waarin aan de orde kwam dat Consument een tijdelijk arbeidscontract had.
In het adviesgesprek, waarin de Adviseur over de stukken van Consument beschikte, bleek dat een financiering voor de gewenste woning financieel niet haalbaar was in verband met het inkomen in de voorgaande jaren, dat relevant is in geval van een tijdelijk dienstverband.
1 mei 2020 Nieuws

Verdiepende vragen bij toetsing inkomen zelfstandigen

Door maatwerk te bieden bij de Inkomensverklaring ondernemer, wil NHG voorkomen dat ondernemers die in de getroffen branches werkzaam zijn per definitie geen toegang krijgen tot de hypotheekmarkt. Dit betekent dat NHG niet per branche, maar per aanvraag beoordelt wat verantwoord is.
21 apr 2020 Nieuws

Webmodule: Overlijden: wat moet ik regelen?

Aan de hand van een aantal vragen wordt een overzicht samengesteld van zaken die met de overheid geregeld dienen te worden en bij welke instantie men moet zijn.
30 aug 2019 Nieuws

Kamerstukken: Verkenning markt groene financieringen; Afsluitkosten en kredietwaardigheidstoets onder de loupe.

Op de laatste pagina in de laatste alinea van het Kamerstuk over de Verkenning markt groene financieringen valt te lezen dat wordt nagedacht over het verlagen van de afsluitprovisie en vereenvoudiging van de kredietwaardigheidstoets als het gaat om de verkrijging van financiering tbv verduurzaming van de eigen woning.
Getoond 1 tot 10 van 27. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.