Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
5 feb 2024 Nieuws

Besluit specifieke groepen tijdelijke huurovereenkomsten

Het doel van de Wet vaste huurcontracten is dat vaste huurcontracten de norm worden, wat ten goede komt van de woonzekerheid van huurders. Aangezien er specifieke groepen zijn waarvoor tijdelijke huurcontracten nog wel een uitkomst bieden kent de Wet vaste huurcontracten een uitzonderingsbepaling.
27 nov 2023 Nieuws

Moment van realiseren eigenwoningreserve na tijdelijke verhuur van de eigen woning

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord wanneer een belastingplichtige een eigenwoningreserve realiseert bij tijdelijke verhuur van een te koop staande woning.
6 nov 2023 Nieuws

Besluit specifieke groepen tijdelijke huurovereenkomst (internetconsultatie)

De Wet vaste huurcontracten schaft het gebruik van tijdelijke huurcontracten af. De wet maakt het wel mogelijk om voor bepaalde wenselijke situaties onder strenge voorwaarden toch tijdelijke huurcontracten af te sluiten.
28 jun 2023 Nieuws

Inwerkingtreding van de Wet goed verhuurderschap en het Besluit goed verhuurderschap

Dit besluit ziet op het tijdstip van inwerkingtreding van de Wet goed verhuurderschap en het daarop gebaseerde Besluit goed verhuurderschap. De Wet goed verhuurderschap treedt in werking op 1 juli 2023 met uitzondering van artikel 2, tweede lid, onderdeel e, onder 4°, artikel 3, artikel 4, eerste lid, en artikel 28.
3 mei 2023 Nieuws

Regeling goed verhuurderschap (internetconsultatie)

Op basis van de Wet goed verhuurderschap hebben verhuurders en verhuurbemiddelaars de verplichting om huurders van woon- en verblijfsruimten te informeren over hun rechten en plichten, voorzover deze rechten en plichten niet zijn opgenomen in de huurovereenkomst.
22 mrt 2023 Nieuws

Eerste Kamer stemt in met wetsvoorstel goed verhuurderschap

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel goed verhuurderschap aangenomen. Het wetsvoorstel geeft gemeenten meer mogelijkheden om huurders te beschermen tegen misstanden bij het huren van woon- of verblijfsruimten.
22 mrt 2023 Nieuws

Lokaal verbod op generieke tijdelijke verhuur (internetconsultatie)

De evaluatie van de tijdelijke huurcontracten en gesprekken met de stakeholders maakt duidelijk dat het gebruik van tijdelijke contracten in kwetsbare wijken kan leiden tot leefbaarheidsproblematiek. Dit is het gevolg van een hoge mutatiegraad, woononzekerheid en mogelijke uitbuiting van de huurders.
17 jun 2022 Kennis

Waardering woning bij vervreemding door verhuur

Belastingplichtige gaat zijn woning verhuren. Dit is een gebeurtenis waardoor de woning voor de eigenwoningregeling niet meer wordt aangemerkt als eigen woning. Dit wordt een vervreemding genoemd. Op het moment van vervreemding moet de eigenwoningreserve worden vastgesteld en verhuist de woning naar box 3. Doordat de verhuurde woning onder de huurbescherming valt, wordt bij de waardering van de verhuurde woning in box 3 de WOZ-waarde van de woning vermenigvuldigd met de leegwaarderatio.
15 jun 2022 Kennis

Moment realisatie eigenwoningreserve bij tijdelijke verhuur te koop staande woning

Wanneer realiseert belastingplichtige een eigenwoningreserve voor de woning?
28 jul 2021 Nieuws

Reparatiewet tijdelijke verhuur (internetconsultatie)

Het betreft het ongedaan maken van de verruiming van tijdelijke huurcontracten van 2 naar 3 jaar waarbij de verhuurder een minimum termijn mag opnemen. Deze verruiming zal op 1 januari 2022 van kracht worden. Met dit wetsvoorstel wordt deze verruiming zo snel als mogelijk teruggedraaid.
Getoond 1 tot 10 van 93. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.