Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
23 jul 2018 Nieuws

Consumenten met hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering geactiveerd

Alle verzekeraars voldoen nu aan de wettelijke activeringsplicht voor hun klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering. Eind 2017 constateerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat twee aanbieders nog niet alle juiste stappen hadden gezet. Ook die partijen voldoen inmiddels aan hun wettelijke activeringsplicht.
Printscreen timeline.jpg
28 feb 2018 Kennis

Timeline tool voor adviesrapporten

Als download is een eenvoudige tool beschikbaar voor het maken van een tijdslijn overzicht. Dit overzicht kan dan in een adviesrapport toegevoegd worden omdat plaatjes soms meer zeggen dan woorden.
28 apr 2017 Nieuws

Nog geen wetgeving voor geautomatiseerd advies

Minister Dijsselbloem stuurde de Tweede Kamer een brief met antwoorden op vragen van de vaste Kamercommissie voor Financiën over de wetgevingsbrief op het terrein van de financiële markten.
24 feb 2017 Nieuws

Naslag Wet inkomstenbelasting 2001

Update (24/2/2017)
Voor onze abonnees (Basic/Expert/Pro) stellen wij een digitale wettenbundel beschikbaar in pdf vorm. De wetteksten zijn digitaal beschikbaar op wetten.nl maar het is voor de adviespraktijk wel handig om deze ook in pdf vorm beschikbaar te hebben.
Update: SW en Bgfo
24 aug 2016 Nieuws

Hypotheekbranche start pilot voor vereenvoudigen aanvraagproces

Florius, Rabobank, De Hypotheker, bijBouwe, VEH (Vereniging Eigen Huis), HDN (Hypotheken Data netwerk) en Stichting WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen) slaan de handen ineen om het aanvraagproces voor een hypotheek te vereenvoudigen. Florius en De Hypotheker starten vandaag als eerste de pilot ‘HANDIG!’ waarmee de eerste stap wordt gezet naar een volledig digitaal aanvraagproces. In de pilot gebruiken consumenten, de reeds beschikbare, persoonlijke gegevens bij de overheid, hierdoor wordt een werkgeversverklaring overbodig. IG&H Consulting & Interim faciliteert de pilot. Later dit jaar sluiten ook Rabobank en bijBouwe aan op de pilot.
20 nov 2015 Nieuws

Advies-tool ‘De andere kijk op jouw zaak’ gelanceerd

Wie wil inventariseren hoe gezond en veilig er binnen een organisatie wordt gewerkt, kan vanaf nu gebruikmaken van de advies-tool ‘De andere kijk op jouw zaak’. De toegankelijke webapplicatie geeft inzicht in de huidige stand van zaken en biedt tips en voorbeelden om de situatie te verbeteren. De tool is gelanceerd door het programma zelfregulering Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW.
14 apr 2015 Nieuws

Beantwoording Kamervragen inzake kwaliteit hersteladvies beleggingsverzekeringen

Minister Dijsselbloem van Financiën stuurde de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen inzake de kwaliteit van het hersteladvies voor houders van beleggingsverzekeringen. Zo werd o.a. gevraagd of de AFM meeluistert met adviesgesprekken tussen een adviseur en een verzekeringnemer.
21 feb 2014 Nieuws

VKG introduceert webcamadvies voor assurantieadviseurs

VKG en Future of Finance gaan assurantieadviseurs helpen om hun werkwijze aan te passen aan de nieuwe marktomstandigheden. Via een applicatie voor webcamadvies kunnen adviseurs op een zeer efficiënte en persoonlijke manier hun klanten adviseren. Denk bijvoorbeeld aan beheergesprekken voor schadeverzekeringen of hersteladvies voor beleggingsverzekeringen.
10 sep 2013 Nieuws

Nederlandse stellen matig voorbereid op financiële gevolgen van overlijden

Nederlandse stellen zijn matig voorbereid op de financiële gevolgen van het overlijden van de partner of zichzelf. Een derde verwacht in middelgrote financiële problemen te komen wanneer zij of hun partner overlijdt. Toch heeft maar een kwart van de stellen daadwerkelijk voorzieningen getroffen in het geval van overlijden. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO* in opdracht van REAAL. Bart Janknegt, directeur van REAAL: ‘Overlijden van de partner kan grote financiële gevolgen hebben.’
5 jul 2013 Nieuws

Controleer een hypotheekgesprek met de vernieuwde checklist van de AFM

Als een consument wilt weten of de hypotheekadviseur alles heeft gedaan om een goed advies te geven, kan deze de vernieuwde checklist van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) invullen. Met deze checklist kan men nagaan of het gesprek goed is verlopen. De checklist is aangepast aan de nieuwe hypotheekregels.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.